Litera F

#prospect #medicament

Fluocinolon acetonid, unguent

Prospect Fluocinolon acetonid, unguent


Indicatii
Unguentul cu fluocinolon acetonid este recomandat cand se urmareste o actiune emolienta mai energica necesara in leziunile cutanate uscate, ca cele din dermatita atopica, in unele dermatoze ale mainilor. Fluocinolonul acetonid este indicat in cheloite si cicatrice hipertrofice in care este util efectul atrofagin, dermatita atopica, neurodermatita, psoriazis (in special in stadiile cronice), dermatita exfoliativa, intertrigo, dermatita seboreica, prurit ano-genital, lichen simplex cronic, eczema numulara.

Doze si mod de administrare

Unguentul cu fluocinolon acetonid se aplica in strat subtire pe zona afectata a pielii repetandu-se aplicatia de 2-3 ori pe zi dupa necesitate si se va trece cat mai repede posibil la 2-3 aplicatii pe saptamana. Se va evita aplicarea pe suprafete intinse.

Actiune terapeutica
Fluocinolonul acetonid este un glucocorticoid sintetic pentru uz topic, cu actiune antiinflamatoare, antipruritica, antialergica. Normalizeaza procesul de keratinizare.

Contraindicatii si precautii

Unguentul cu fluocinolon acetonid este contraindicat in leziunile cutanate tuberculoase, micozele pielii si majoritatea virozelor cutanate (herpes simplu, varicela). Este contraindicat persoanelor care prezinta hipersensibilitate la vreuna din componentele unguentului. La gravide se recomanda ca in timpul sarcinii unguentul cu fluocinolon acetonid sa se aplice pe suprafete de mica intindere, in cantitate nu prea mare si pe o durata limitata. In prezenta unei infectii locale severe sau a unui proces infectios cu caracter general se impune instituirea concomitenta a antibioterapiei sistemice conform indicatiilor antibiogramei.

Reactii adverse
Riscul efectelor generale ale tratamentului cu unguent cu fluocinolon acetonid pot fi diminuate prin aplicarea produsului un timp limitat si atentionarea bolnavilor asupra pericolului automedicatiei.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului