Litera F

#prospect #medicament

Fedrocaina, solutie externa

Prospect Fedrocaina, solutie externa

Ce este Fedrocain si pentru ce se utilizeaza

Indicatii

Rinite, rinofaringite, sinuzite acute.

Mod de administrare

Instilatii nazale, la adulti cate 2-3 picaturi in fiecare nara, de 2-4 ori/zi; la copii cate 1-2 picaturi de 2-3 ori/zi.

Atentionari si precautii

Contraindicatii

Glaucom cu unghi ingust, rinita uscata atrofica, alergie la sulfamide; nu se foloseste la sugari si copiii mici (sub 3 ani), prudenta la hipertensivi, coronarieni si hipertiroidieni. Folosirea la sportivi este interzisa (poate pozitiva testele de control antidopaj prin continutul in efedrina).

Reactii adverse posibile

Uneori senzatie de uscaciune nazala; administrarea indelungata poate fi cauza de congestie de rebound a mucoasei nazale si rinita iatrogena; rareori fenomene sistematice, datorite absorbtiei efedrinei prin mucoasa inflamata sau in caz de sensibilitate crescuta la simpatomimetice (mai ales la copii, la batrani si la hipertiroidieni)-cefalee, palpitatii, insomnie; sulfamida poate provoca sensibilizare (preparatul trebuie utilizat cu discernamant).

Informatii suplimentare

Compozitie

Solutie pentru uz extern continand sulfacetamida sodica 2 g, efedrina hcl. 1 g, clorura de sodiu 0,5 g, clor-butanol 0,5 g, apa distilata la 100 g (flac. cu 20 ml).

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Ce influenta are echinoctiul de toamna asupra noastra

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea