Litera F

#prospect #medicament

Fascorem conti 1/5, comprimate filmate

Prospect Fascorem conti 1/5, comprimate filmate

Forma de prezentare:
Comprimate filmate cu 1 mg estradiol + 5 mg didrogesteron; ct. x 1 blist. x 28 cpr.

Indicatii:
Terapie de substitutie hormonala la femei cu tulburari datorate menopauzei naturale sau induse chirurgical. Profilaxia osteoporozei post-menopauza la femei cu uter intact care prezinta risc de fracturi.

Dozare si mod de administrare:
1 cpr./zi, med. se adm. fara intrerupere. Se administreaza la pacientele care au avut ultima menstruatie cu mai mult de 12 luni in urma, iar in cazul menopauzei induse chirurgical, administrarea se face imediat dupa interventia chirurgicala.

Contraindicatii
Carcinom mamar cunoscut/suspectat, carcinom endometrial sau alte neoplazii hormono-dependente. Boala hepatica acuta sau cronica. Antecedente de boala hepatica la care testele functionale hepatice nu s-au normalizat. Sangerari vaginale nediagnosticate. Antecedente de tromboembolism venos recurent sau boala trombofilica netratata cu anticoagulante. Hipersensibilitate la unul din componentii produsului.

Atentionari:
Inainte de initierea tratamentului de substitutie hormonala se vor efectua: examen fizic, cu palparea sanilor si a abdomenului, examen ginecologic. Este necesara cunoasterea antecedentelor personale patologice si a celor heredocolaterale, cu referire speciala la HTA. Pacientele care au fost tratate anterior numai cu estrogeni trebuie investigate cu deosebita atentie pentru depistarea posibilei hiperstimulari endometriale inainte de inceperea tratamentului. Se recomanda efectuarea mamogramei la intervale regulate (1-2 ani).� Sangerarile initiale dupa inceperea tratamentului sau anomaliile depistate la examenul ginecologic sunt argumente pentru evaluarea starii endometrului. Se va lua in considerare intreruperea tratamentului in caz de traumatism, o boala sau urgenta chirurgicala cu risc de tromboza. Precautie la pacientele cu istoric de tromboza venoasa profunda, afectiuni tromboembolice sau accidente vasculare cerebrale. Pacientele cu epilepsie, migrena, IC, HTA, porfirie, hemoglobinopatii sau otoscleroza trebuie monitorizate in timpul trat. O atentie deosebita se va acorda pacientelor cu leiomiom uterin sau cu endometrioza, deoarece estrogenii pot fi factori agravanti. Precautii la asocirea cu barbiturice, fenitoina, rifampicina, carbamazepina, felbamat, topiramat.

Reactii adverse:
Greata, cefalee, coree sau edeme, de obicei trecatoare. Sangerari de privatie, pete, dismenoree, sindrom de tip premenstrual, accentuarea fibromatozei uterine, candidoza vaginala. Uneori reactii cutanate (cloasma sau melasma).

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Expertul Acasa.ro, Silvia Teodorescu, arhitect

Pune o intrebare