Litera E

#prospect #medicament

Evening primrose oil, comprimate

Prospect Evening primrose oil, comprimate

Ce este Evening Primrose Oil si pentru ce se utilizeaza

Indicatii

"Primula De Seara" este o planta originara din America de Sud, raspandita ulterior in America de Nord, chiar pana pe creasta estica a Canadei. Indienii americani o utilizau in tratamentul bolilor dermatologlce, al plagilor, al astmului si al virozelor. Cunoscuta in Anglia inca din secolul al XVII-lea, primeste ulterior denumirea de "leacul bun la toate".

Uleiul extras din "Primula De Seara" contine doi acizi grasi nesaturati: acidul alfa-linoleic si acidul gamma-linoleic, cunoscuti si sub denumirea de Vitamina F. Primul este un acid gras esential, care nu poate fi sintetizat in organism, pe cand acidul gamma-linoleic este produs de catre organism, constituind materia prima pentru sinteza prostaglandinelor.

Prostaglandina E1 este cea mai importanta componenta, avand un rol primordial in combaterea arterosclerozei, hipertensiunii arteriale, obezitatii, trombozelor, fiind un slimulent al imunitatii si al functiilor cerebrale. Datorita calitatilor enumerate mai sus, Organizatia Mondiala a Sanatatii recomanda ca 3% dintre caloriile introduse in oganism prin alimentatie sa fie furnizate de catre acizi grasi esentiali, iar in cazul copiilor si al femeilor care alapteaza, aceasta pondere sa fie de 5%.

Alimentatia omului modern este bogata in acizi grasi saturati si in uleiuri vegetale prelucrate industrial, din ultima categorie lipsind insa acizii grasi nesaturati. Din aceasta cauza se modifica raportul optim dintre aceste doua tipuri de acizi, faptul in sine ducand la aparitia bolilor cardiovasculare.

Uleiul de Primula contine aproximativ 72% acid alfa-linoleic si 9% acid gamma-linoleic, iar din aceasta cauza poate fi considerat cea mai importanta sursa naturala de Vitamina F. Acest ulei eteric are atat un efect neutralizant al radicalilor liberi, cat si un efect de impiedicare a formarii acestora.

Jill Belch de la Universitatea din Glasgow a realizat un experiment pe 52 de bolnavi de artrita reumatoida, 17 dintre ei primind ulei de Primula, alti 17 - o combinatie de ulei de Primula si unturi de peste, iar ceilalti 18 - Placebo (o substanta inactiva, neutra). La 83% dintre pacientii primei grupe, durerile s-au ameliorat considerabil, acelasi rezultat fiind obtinut de catre 94% dintre pacientii celei de-a doua grupe, in timp ce doar 34% dintre componentii celui de-al treilea lot au renuntat la calmante. Efectele pozitive s-au facut prezente la 2 - 4 luni de la debutul tratamentului.

Uleiul de Primula s-a dovedit foarte eficient in combaterea durerilor si a neplacerilor asociate ciclului menstrual. Un studiu efectuat pe 70 de femei din Marea Britanie a demonstrat ca prin administrarea zilnica de 6 capsule de ulei de Primula (cate 2 capsule dupa fiecare masa), 67% dintre ele au scapat total de simptomele neplacute, 22% au inregistrat ameliorari considerabile, in timp ce la 11% nu s-a remarcat nici un efect.

Un efect pentru care este apreciat acest Evening Primrose Oil este ca amelioreaza starile depresive la alcoolici, prin deblocarea transformarii acidului alfa-linoleic in acid gamma-linoleic (PGEI, transformare inhibata de alcool si generatoare de depresii psihice).

Uleiul de Primula protejeaza ficatul si rinichii, organe agresate in mod special de alcool. Uleiul de Primula contribuie la buna functionare a glandei tiroide, intarzie aparitia complicatiilor diabelului zaharat, stimuleaza functia reno-urinara si incetineste procesul de imbatranire.

Atentie!

Acizii grasi nesaturati sunt deosebit de sensibili fata de actiunea radcalilor liberi. De aceea, celor ce consuma cantitati mari de acizi grasi Omega-3 sau Ulei de Primula li se reccomanda sa utilizeze in completare si antoxidanti cum ar fi Ginkgo XC sau qProtect.

Pentru reglarea tiroidei se administreaza in asociere cu qProtect si Noni.

Uleiul de Primula s-a dovedit eficace si in combaterea durerilor si a neplacerilor asociate ciclului menstrual.

Uleiul de primula este unul dintre produsele terapeutice naturiste care ar trebui sa se gaseasca in fiecare casa datorita tuturor acestor efecte benefice cumulate.

Mod administrare

Dimineata-Pranz-Seara

Adulti (18-50 ani) - preventiv: 1-0-1
Alaptare: 1-0-1
Alcoolism: 1-0-1
Aparat urinar: 1-0-1
Astm bronsic:1-0-1
Avort (prevenire): 1-0-1
Crampe musculare: 1-0-1
Dependenta de droguri (tratament): 1-0-1
Dermatite si dermatoze: 1-0-1
Dureri menstruale: 1-0-1
Exoftalmie: 1-0-1
Epilepsie: 1-0-1
Eczeme: 1-0-1
Fertilitate: 1-0-1
Fibrom uterin: 1-0-1
Gastrita: 1-0-1
Glande suprarenale
Gravide (ultimele 2 luni de sarcina): 1-0-1
Hipertiroidie: 1-0-1
Hipotensiune: 1-0-1
Hipotiroidie: 1-0-1
Hormoni (reglare): 1-0-1
Insuficienta renala: 1-0-1
Crestere coeficient inteligenta: 1-0-1
Litiaza renala: 1-0-1
Mancarimi de piele: 1-0-1
Menstruatii neregulate: 1-0-1
Nicturie copii: 1-0-1
Obezitate: 1-0-1
Polineuropatii: 1-0-1
Psoriazis: 1-0-1
Reumatism: 1-0-1
Riduri: 1-0-1
Schizofrenie: 1-0-1
Scleroza multipla: 1-0-1
Stimulare secretie lapte: 1-0-1
Spondilita anchilopoietica: 1-0-1
Steatoza hepatica: 1-0-1
Zona Zoster: 1-0-1

Informatii suplimentare

Compozitie

Ulei de Primula ........ 500 mg,

din care:

Acid alfa-linoleic .... 355 mg;

Acid gama-linoleic ... 45 mg.

Ambalaj

Un flacon de Evening Primrose Oil contine 100 de capsule.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea