Litera E

#prospect #medicament

Eryfluid, solutie externa

Prospect Eryfluid, solutie externa

Ce este Eryfluid si pentru ce se utilizeaza

Indicatii

Tratamentul acneei (in special al formelor cu dominanta inflamatorie, papulo-pustuloase). Se recomanda a se tine cont de recomandarile oficiale cu privire la utilizarea adecvata a antibacterienelor.

Mod de adminstrare

Doza recomandata este de una sau doua aplicatii zilnice, folosind un tampon de vata imbibat in solutie.

Eryfluid se aplica prin tamponare sau stergere usoara pe pielea curatata si uscata in prealabil. Tratamentul va fi continuat pana la ameliorarea clinica in medie 1-3 luni.

Informatii suplimentare

Contraindicatii

Hipersensibilitate la eritromicina, la macrolide, la substante cu structura asemanatoare sau la oricare dintre excipientii medicamentului.

Asocierea cu ebastina si cisaprida (vezi pct. Interactiuni).

Precautii

A se evita contactul cu mucoasele si zonele tegumentare sensibile (zona subclaviculara, gatul, conturul ochilor) datorita alcoolului continut de medicament.

Interactiuni medicamentoase

Nu sunt disponibile suficiente date privind absorbtia eritromicinei dupa administrare cutanata, in functie de suprafata zonei de administrare si de doza.

Asocieri contraindicate:

-Ebastina: risc crescut de tulburari de ritm ventricular (diminuarea metabolismului hepatic al antihistaminicelor de catre macrolide).

-Cisaprida: risc crescut de tulburari de ritm ventricular (diminuarea metabolismului hepatic al cisapridei de catre macrolide).

Sarcina si alaptarea

Studiile efectuate la animal au evidentiat pentru eritromicina un efect teratogen doar in cazul unei specii, dar nu si efecte toxice fetale.

Eritromicina traverseaza placenta. Deoarece nu sunt disponibile suficiente date privind absorbtia eritromicinei dupa administrare cutanata, nu este recomandata administrarea Eryfluid in timpul sarcinii.

Eritromicina trece in laptele matern; la sugar pot sa apara diaree, iritabilitate, de aceea nu se recomanda administrarea medicamentului in cursul alaptarii.

Conducerea vehiculelor si folosirea utilajelor

Medicamentul nu influenteaza capacitatea de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje.

Reactii adverse posibile

Iritatii locale, reactii alergice (prurit, eritem). Senzatie de uscaciune a pielii la inceputul tratamentului.

Supradozaj

In caz de uscaciune a pielii, tratamentul poate fi continuat trecand la o forma farmaceutica de concentratie mai mica sau reducand numarul de aplicatii zilnice. Daca aceste masuri nu sunt suficiente tratamentul trebuie intrerupt.

Informatii suplimentare

Compozitie

100 ml solutie cutanata contine eritromicina baza 4 g si excipienti: alcool etilic 95% v/v, polioxietilenglicol 400, polipropilenglicol.

Grupa farmacoterapeutica: antiinfectioase pentru tratamentul acneei.

Ambalaj

Cutie cu un flacon din sticla bruna a 30 ml solutie cutanata. Cutie cu un flacon din sticla bruna a 100 ml solutie cutanata.

Fabricant

Pierre Fabre Medicament Production, Franta

Detinatorul autorizatiei de punere de piata

Pierre Fabre Dermatologie,

45, Place Abel Gance, 92100 Boulogne, Franta

Data ultimei verificari a prospectului - Februarie, 2006

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Cauta-ti perechea