Litera E

#prospect #medicament

Epicol retard, comprimate retard

Prospect Epicol retard, comprimate retard

Compozitie
Fiecare comprimat contine 150 mg beta-piridil carbinol tartrat.

Actiune terapeutica
Epicol retard este un vasodilatator cu un continut ridicat de substanta activa si cu actiune prelungita. Acest medicament are un efect vasodilatator prelungit prin mentinerea unor concentratii normale si optime in sange pe o perioada de 6 - 12 ore. Aceasta proprietate simplifica tratamentul, prin prelungirea intervalelor de timp dintre doze. Epicol Retard este foarte bine tolerat. Inrosirea pielii, un efect tipic pentru derivatii acidului nicotinic, nu apare decat intr-o forma usoara dupa administrarea de doze mari. Doza zilnica de pana la 6 - 8 tablete este bine tolerata. Administrat in doze corespunzatoare, Epicol Retard reduce nivelele ridicate de colesterol din sange. Din acest motiv, Epicol Retard are un rol important in medicina preventiva, prin contributia sa la profilaxia arteriosclerozei si a complicatiilor sale, in special in cazul bolilor coronariene.

Indicatii

Tratamentul tulburarilor circulatorii functionale si organice si atenuarea simptomelor care insotesc aceste tulburari; tratamentul sechelelor tulburarilor circulatorii periferice, cum ar fi: maini reci, tulburari trofice ale picioarelor, claudicatie intermitenta, gangrene; tulburari in reglarea circulatiei periferice; reducerea nivelului ridicat de colesterol in sange.
In medicina interna: endangeita obliteranta, sindromul Raynaud,acrocianoza, ulcus cruris si alte tulburari ale sistemului circulator venos, adeseori provocate de sunturi arteriovenoase, tulburari circulatorii la bolnavii cu diabet zaharat, arterioscleroza si tromboembolism.
In chirurgie: sindromul Sudeck.
In orl: sindromul Mnire.
In oftalmologie: adjuvant in tratamentul obstructiei spastices au tromboembolice a vaselor retiniene, ambliopie toxica, nevrita optica retrobulbara, retinite, coroidita, scotom.

Mod de administrare

Tulburari circulatorii - 1 - 2 comprimate de doua ori pe zi (dimineata si seara).
Reducerea nivelului de colesterol - 1 comprimat/zi, dimineata si seara, doza marindu-se cu 1 comprimat/zi, pana la 8 comprimate/zi. Doza de 8 comprimate se mentine 6 - 8 saptamani, dupa care se reduce la 6 tablete/zi ca tratament de intretinere.
Nota: La pacientii pre-diabetici sau diabetici, administrarea de doze mari de beta-piridil carbinol, precum si a altor derivati ai acidului nicotinic poate fi urmata de intoleranta la hidratii de carbon, fenomen care este reversibil.
Se recomanda teste ocazionale ale functiilor hepatice atunci cand medicamentul este administrat pe o perioada lunga de timp. Aceasta recomandare este valabila si in cazul tratamentului hiperlipidemiei cu Epicol Retard.
Invelisul tabletei este insolubil - atunci cand este eliminat prin fecale, acesta nu mai contine substanta activa.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Expertul Acasa.ro, Silvia Teodorescu, arhitect

Pune o intrebare