Litera D

#prospect #medicament

Dusodril retard, drajeuri

Prospect Dusodril retard, drajeuri

Compozitie
Drajeuri a 100 mg naftidrofuril.

Actiune terapeutica
Vasodilatator, eficient in tulburari circulatorii. Prin efectul sau antispastic si musculotrop influenteaza pozitiv utilizarea oxigenului si a glucozei; activeaza succin dehidrogenaza, are actiune antiserotoninica si antibradichininica. Vasodilatatia nu este insotita de reducerea tensiunii arteriale. Forma retard asigura o resorbtie prelungita, conferind nivele sanguine constante timp de cateva ore.

Indicatii

In tulburari ale circulatiei periferice si cerebrale, angioneuropatii, boala Raynaud, acrocianoza, acroparestezii, tulburari de memorie si de somn, angiopatii diabetice, acrocianoza.

Mod de administrare

Dupa aviz si sub supraveghere medicala. Dozele uzuale: 2-3x1 drajeu pe zi. Durata tratamentului este in functie de diagnostic.

Contraindicatii

Este contraindicat in infarctul miocardic recent sau insuficienta cardiaca manifesta.

Reactii adverse
Tolerabilitate buna. Nu s-au semnalat efecte secundare remarcabile, generale sau locale. Eventualele eruptii pruriginoase cedeaza prin reducerea dozelor.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Expertul Acasa.ro, Silvia Teodorescu, arhitect

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului