Litera C

#prospect #medicament

Curantyl n 75, comprimate

Prospect Curantyl n 75, comprimate

Ce este Curantyl N 75 si pentru ce se utilizeaza

Indicatii

Ischemie coronariana, in special in angor pectoris; profilaxia si tratamentul consecutiv unui infarct miocardic; degenerescenta cardiaca senila; profilaxia hipertrofiei cardiace datorata cresterii postsarcinii. Ca tratament adjuvant in profilaxia trombozelor.

Mod de administrare

Daca medicul nu prescrie altfel, in cazuri grave se va administra 1 comprimat de 3 ori pe zi. Pentru cazuri mai putin grave se va urmari scaderea dozei. Ca medicatie adjuvanta in profilaxia trombozelor, asociat cu anticoagulante orale sau acid acetilsalicilic: 1 comprimat Curantyl N 75 de 3-6 ori pe zi.

Atentionari si precautii

Contraindicatii

Hipersensibilitate la dipiridamol, infarct miocardic recent, insuficienta cardiaca decompensata, hipotensiune grava cu stare de colaps, tulburari de ritm cardiac, disfunctie renala grava, tendinta la hemoragie. Se va administra cu prudenta in sarcina, in special in trimestrul al II-lea si al III-lea.

Interactiuni medicamentoase

Derivati de xantina (cum este cafeina): scad intensitatea actiunii. Administrarea concomitenta de anticoagulante orale potenteaza actiunea acestora. Antibioticele (ex: penicilina, cefalosporina, cloramfenicolul, tetraciclina) potenteaza actiunea inhibitoare a dipiridamolului asupra agregarii trombocitare.

Reactii adverse posibile

Cefalee, tulburari gastrointestinale (greata, diaree), vertij, obnubilare, oboseala, senzatie de greutate si de caldura, scaderea tensiunii arteriale (cu posibilitatea aparitiei socului); tahicardie pasagera, flash; rare reactii cutanate de natura alergica. La doze crescute se altereaza nivelul sistemului de conducere miocardic. In cazul opririi bruste a terapiei, exista posibilitatea aparitiei de complicatii: criza anginoasa sau infarct miocardic.

Informatii suplimentare

Compozitie

1 comprimat filmat Curantyl N 75 contine 75 mg dipiridamol.

Ambalaj

Cutii cu 30, 40,60,100 comprimate.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Cauta-ti perechea