Litera C

#prospect #medicament

Crinofizin, fiole

Prospect Crinofizin, fiole

Ce este Crinofizin si pentru ce se utilizeaza

Indicatii

Antagonist al hormonilor steroidieni, anabolizant proteic antidiabetic.

Mastoza chistica, hiperestrogenism, tulburari de menopauza, hiperexcitatie sexuala (la ambele sexe), dismenoree, menometroragii functionale, mastodinie; hipercorticism frust; stari hipoanabolice; ca medicatie adjuvanta in hipertiroidism, diabet zaharat; adenom de prostata.

Mod de administrare

Injectii subcutanate sau intramusculare, la adulti, cate o fiola a 2 ml, zilnic sau la 2 zile, in serii de 10-20 fiole/luna (la femei administrarea se incepe imediat dupa terminarea menstruatiei); in adenomul de prostata, cate o fiola a 2 ml zilnic, 20 de zile in prima luna, 7-10 zile in a doua, apoi 5-8 fiole in fiecare luna.
La copii cate o fiola a 1 ml de 3 ori/saptamana, in serii de 10 fiole. Posologia trebuie individualizata de catre medicul specialist.

Atentionari si precautii

Contraindicatii

Insuficienta corticosuprarenala, hipotensiune arteriala, sindrom hiperepifizar.

Reactii adverse posibile

Dozele mari pot provoca scaderi moderate ale presiunii arteriale.

Informatii suplimentare

Compozitie

Fiole a 1 ml si 2 ml solutie injectabila, continand hidrolizat de epifiza bovina (cu o concentratie medie de 0,35 g azot total) in solutie salina izotona (cutii cu 10, respectiv 5 buc.).

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului