Litera C

#prospect #medicament

Cocarboxylase, pulbere liofilizata

Prospect Cocarboxylase, pulbere liofilizata

Ce este Cocarboxylase si pentru ce se utilizeaza

Indicatii

Din punct de vedere chimic este un derivat al pirofosfatului de tiamina. Este o coenzima fiziologica a Cocarboxilazei, enzima indispensabila pentru metabolismul hidratilor de carbon si a lipidelor din organism. In ciclul acidului tricarboxilic al lui Krebs, el catalizeaza decarboxilarea acidului piruvic la acetaldehida. Deficienta de cocarboxilaza cauzeaza o crestere a nivelului de acid piruvic in sange, care duce la acidoze si come acidozice. Folosirea terapeutica a cocarboxilazei este in conditii patologice asociata cu deficienta endogena a acestei enzime sau cand metabolismul hidratilor de carbon se intensifica, ca de exemplu la acidoze metabolice, boli infectioase sau tulburari oxidative provocate de insuficienta circulatorie. Medicamentul mareste actiunea cardiotonica a glicozizilor cardiaci si imbunatateste toleranta acestora.

Acidoze metabolice, acidoze diabetice (coma), insuficienta renala si hepatica, acidoze respiratorii in sindroame pulmonare cronice, insuficienta respiratorie in sindroame pulmonare si insuficienta respiratorie de alta origine. Insuficienta cardiaca cronica, boli coronariene, sindrom intermediar, post infarct acut miocardic (scade efectele secundare ale morfinei). Intoxicatii si alcoolism cronic, intoxicatii cu digitalice, barbiturice sau cu alte medicamente care se metabolizeaza pe cale oxidativa. Boli infectioase: difterie, scarlatina, febra tifoida si paratifos, nevralgii periferice.

Mod de administrare

Individual, dupa prescriptia medicului. Adulti: In medie 1-2 fiole (50-100) o data pe zi, intramuscular sau intravenos. Daca este necesar, aceasta doza poate fi repetata dupa 1-2 ore (coma diabetica, eclampsie). Tratamentul se continua cu doze zilnice de 50 mg. La insuficienta circulatorie provocata de un puseu reumatic acut, se injecteaza 50 mg, de 2-3 ori pe zi, cu 2 ore inainte de administrarea de digitalice. La uremii, doza zilnica este de 100 mg diluata cu 100 ml ser fiziologic de clorura de sodiu pentru injectii intravenoase lente. Copii: pana la 3 luni, doza este de 25 mg pe zi, subcutan, intramuscular sau intravenos. De la 4 luni la 7 ani, doza este de 25-50 mg pe zi. De la 8 ani la 18 ani, doza este de 50-100 mg pe zi. In cazuri deosebite preparatul poate fi administrat de doua ori pe zi.

Informatii suplimentare

Compozitie

Fiecare fiola cu substanta liofilizata contine: Cocarboxylase hydrochloride 50 mg. Fiecare fiola cu solvent contine: sodium acetate 30 mg, apa pentru injectii la 2 ml.

Ambalaj

Cutii cu 5 fiole cu cocarboxylase hydrochloride si 5 fiole cu solvent pentru cocarboxylase.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea