Litera C

#prospect #medicament

Children chewable non aspirin, comprimate

Prospect Children chewable non aspirin, comprimate

Ce este Children Chewable Non-Aspirin si pentru ce se utilizeaza

Indicatii

Antipiretic, analgezic. paracetamolul este un metabolit activ al fenacetinei cu efect analgezic si antipiretic similar cu aceasta, dar cu toxicitate mai redusa.
Children's chewable non aspirin tablets prezinta de asemenea si actiune antiinflamatorie dar mai slaba comparativ cu aspirina datorita unui efect inhibitor mai redus asupra sintezei de prostaglandine.

Dureri moderate de natura artritica sau asociate virozelor si afectiunilor respiratorii usoare. dureri dentare, durerile si tulburarile provocate de eruptia dentara la sugar. Stari febrile.

Mod de administrare

Sub 2 ani: conform recomandarii medicului.
2 - 3 ani: 2 comprimate/doza, maxim 5 doze/zi.
4 - 5 ani: 3 comprimate/doza, maxim 5 doze/zi.
6 - 8 ani: 4 comprimate/doza, maxim 5 doze/zi.
9 - 10 ani: 5 comprimate/doza, maxim5 doze/zi.
11 ani: 6 comprimate/doza, maxim 5 doze/zi.
Comprimatele se vor mesteca bine inainte de a fi inghitite.

Atentionari si precautii

Contraindicatii

Alergie la paracetamol sau fenacetina. insuficienta hepatica sau renala severa. sarcina, in special in primul trimestru. Nu se recomanda folosirea mai mult de 5 zile ca analgezic si mai mult de 3 zile ca antipiretic. Daca in acest interval simptomatologia nu cedeaza, se recomanda consultul medical. Prudenta la copii cu fenilcetonurie: contine fenilalanina 3 mg/comprimat.

Precautii

Poate sa creasca efectul anticoagulantelor orale. fenobarbitalul scade efectul paracetamolului. Poate produce hipotermie cand se administreaza cu fenotiazina. Alcoolul produce somnolenta.

Reactii adverse posibile

Rare. Eruptii cutanate alergice. Trombocitopenie, anemie, agranulocitoza. Leziuni renale, necroza hepatica (la doze toxice).

Informatii suplimentare

Compozitie

1 comprimat masticabil contine: paracetamol 80 mg. Arome de fructe. Excipienti q.s.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului