Litera C

#prospect #medicament

Cavinton 5 mg, comprimate

Prospect Cavinton 5 mg, comprimate

Ce este Cavinton 5 mg si pentru ce se utilizeaza

Indicatii

Cavinton este un medicament cu administrare orala, utilizat in tratamentul sau pentru ameliorarea simptomelor unor afectiuni ce se manifesta prin tulburari ale circulatiei sangelui la nivel cerebral.

Cavinton este recomandat, de asemenea, pentru ameliorarea simptomelor neuropsihice ale tulburarilor circulatorii cerebrale, in tratamentul anumitor afectiuni oftalmologice sau ORL cauzate de tulburari vasculare, sau pentru diminuarea simptomelor acestora.

Mod de administrare

Cavinton trebuie administrat pe baza de prescriptie medicala, in dozele si pe durata de timp indicata de catre medicul dumneavoastra.

Daca medicul nu va prescrie altfel, doza zilnica recomandala este de cate 1-2 comprimate Covinton (5-10 mg vinpocetina) de 3 ori pe zi.
Nu este necesara ajustarea dozelor, la pacientii cu boli renale sau hepatice.
Comprimatele trebuie administrate dupa mesele principale.

Atentionari si precautii

Contraindicatii

Medicamentul nu trebuie administrat in perioada de sarcina sau alaptare sau in caz de hipersensibilitate cunoscuta la vinpocetina sau la oricare dintre excipientii produsului.
In caz de intoleranta la lactoza, este necesar sa se ia in considerare ca un comprimat ce contine 5 mg vinpocetina contine 140 mg lactoza monohidrat si fiecare comprimat ce contine 10 mg vinpocetina contine 83 mg lactoza monohidrat.
Trebuie sa informati medicul dumneavoastra in legatura cu orice afectiune de care suferti (in principal, afectiuni cardiace, modificari ale ECG).

Interactiuni medicamentoase

Nu sunt cunoscute pana in prezent.

Sarcina si alaptarea

Este contraindicata administrarea Cavinton in perioada de sarcina. Se recomanda evitarea administrarii medicamentului in perioada de alaptare, intrucat el se excreta in laptele uman si nu exista date certe referitoare la efectele lui asupra sugarilor.

Reactii adverse posibile

Ocazional (2,6%) pot sa apara inrosirea fetei, reactii alergice cutanate, aritmie (ritm cardiac accelerat sau neregulat), tulburari ale somnului, ameteli, cefalee, astenie, greata, pirozis, uscaciunea gurii. Daca apar astfel de simptome, adresati-va medicului dumneavoastra.

Informatii suplimentare

Compozitie

Fiecare tableta contine 5 mg de vinpocetina. Excipient: lactoza.

Ambalaj

Cutie cu 2 blislere PVC/Al a cate 25 comprimate.

Fabricant

Gedeon Richter Plc.
1103 Budapesta, Gyomroi ut 19-21, Ungaria

Detinatorul autorizatiei de punere pe piata

Gedeon Richter Romania S.A.
Str. Cuza Voda, nr. 99-105, Targu Mures, Romania.

Acest prospect a fost aprobat in martie 2010.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Cauta-ti perechea