Canesten, crema

Prospect Canesten, crema

Ce este Canesten si pentru ce se utilizeaza

Indicatii

Clotrimazolul, substanta activa a cremei Canesten, penetreaza straturile afectate ale pielii si ataca fungii. Rezultatul este distrugerea fungilor si inhibitia cresterii acestora.

Canesten crema este indicat in tratamentul micozelor cutanate si mucoase determinate de dermatofiti, fungi, levuri si microorganisme cum este Malassezia furfur si infectii cutanate determinate de Corynebacterium minutissimum.

Acestea pot sa apara, de exemplu, sub urmatoarele forme:

- infectii fungice ale piciorului (piciorul atletului), infectii interdigitale la nivelul mainilor sau piciorului, infectii periunghiale (paronichie) care apar in asociere cu infectiile unghiilor;

- suprainfectii cu germeni patogeni sensibili la clotrimazol;

- infectii fungice ale pielii si pliurilor cutanate, candidoze cutanate, pitiriazis versicolor (Tinea versicolor, eritrasma), dermatita seboreica suprainfectata microbian cu germeni sensibili la clotrimazol;

- infectii labiale si ale ariei genitale determinate de fungi (vulvita candidozica);

- inflamatii ale glandului penian si infectii ale tegumentului glandului penian determinate de fungi (balanita candidozica).

Mod de administrare

Utilizati intotdeauna Canesten exact asa cum v-a spus medicul dumneavoastra. Trebuie sa discutati cu medicul dumneavoastra sau cu farmacistul daca nu sunteti sigur.
Crema Canesten se administreaza cutanat. Aplicati crema de 2-3 ori pe zi, in strat subtire si masati usor pana cand crema patrunde in piele. in general, aproximativ 1/2 cm de crema este suficient pentru tratamentul unei zone de dimensiunea unei palme.

Pentru infectiile labiilor (vulvita candidozica) si ale zonelor adiacente, balanita candidozica si inflamatia glandului penian, se aplica crema pe zona afectata a pielii (de exemplu de la vagin spre anus), de 1-3 ori pe zi.

Pentru infectiile picioarelor, se recomanda spalarea si uscarea picioarelor, in special interdigital, inainte de aplicarea cremei.

Durata tratamentului variaza in functie de severitatea infectiei si localizarea acesteia.
Pentru a asigura o vindecare completa, tratamentul trebuie continuat conform indicatiilor:

- micoze cutanate, inclusiv piciorul atletului: 3-4 saptamani.

- eritrasma: 2-4 saptamani.

- pitiriazis versicolor: 1-3 saptamani.

- vulvita si balanita candidozica: 1-2 saptamani.

Pacientii trebuie sa se adreseze medicului daca simptomatologia nu se amelioreaza dupa 4 saptamani de tratament .

Prosoapele, imbracamintea, sosetele care vin in contact cu zonele de piele afectata trebuie schimbate zilnic. Aceste masuri simple vor imbunatati evolutia pozitiva a tratamentului si previn transmiterea infectiei la alte zone de piele de pe corp si la alti oameni.
Pacientii trebuie sa instiinteze medicul in cazul in care simptomele nu se amelioreaza dupa 4 saptamani de tratament.

Daca utilizati mai mult Canesten decat trebuie
Nu s-a raportat nici un caz de supradozaj, dupa administrare cutanata.

Daca uitati sa utilizati Canesten
Nu aplicati o cantitate dubla de crema pentru a compensa aplicarea uitata. Continuati schema de tratament de mai sus sau cea recomandata de medicul dumneavoastra.

Daca incetati sa utilizati Canesten
Pentru a asigura o vindecare completa si a preveni reaparitia infectiei, nu intrerupeti tratamentul mai devreme decat trebuie, fara a discuta cu medicul dumneavoastra. Daca doriti sa intrerupeti tratamentul fara a discuta cu medicul dumneavoastra, este posibil ca infectia sa nu fie complet vindecata.
Nu intrerupeti tratamentul imediat ce simptomele se remit, ci continuati-l conform indicatiilor, in functie de afectiunea pe care o aveti.

Daca aveti orice intrebari suplimentare cu privire la acest produs, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului.

Atentionari si precautii

Nu utilizati Canesten

- daca sunteti alergic la clotrimazol sau la oricare dintre celelalte componente ale acestui medicament;

- daca ati avut reactii alergice la alte medicamente care contineau clotrimazol.

Nu utilizati Crema Canesten pentru tratamentul infectiilor pielii capului sau ale unghiilor.
Crema este destinata numai administrarii cutanate.

Daca utilizati crema Canesten asa cum este precizat in sectiunea ″Cum sa utilizati Canesten″ sau asa cum v-a recomandat medicul dumneavoastra, cantitati foarte mici de clotrimazol pot fi absorbite in organism. Clotrimazolul nu are efecte asupra altor organe.

Canesten contine alcool cetostearilic.
Poate provoca reactii adverse cutanate locale (de exemplu, dermatita de contact).

Interactiuni medicamentoase

Spuneti medicului dumneavoastra sau farmacistului daca utilizati, ati utilizat recent sau s-ar putea sa utilizati orice alte medicamente.
Excipientii cremei Canesten pot afecta integritatea produselor din latex (de exemplu prezervative, diafragme) si pot diminua siguranta acestor produse in cazul in care sunt utilizate in acelasi timp. Eficacitatea spermicidelor vaginale poate fi, de asemenea, scazuta. Se recomanda utilizarea altor masuri contraceptive pe durata tratamentului si inca 5 zile dupa intreruperea acestuia.

Sarcina si alaptarea

Daca sunteti gravida sau alaptati, credeti ca ati putea fi gravida sau intentionati sa ramaneti gravida, cereti recomandari din partea medicului sau farmacistului inainte de a lua acest medicament.

La om, nu exista studii privind efectele clotrimazolului asupra fertilitatii; la animal, studiile efectuate nu au demonstrat niciun efect al clotrimazolului asupra fertilitatii.

Sarcina
Ca o masura de precautie, este de preferat sa se evite utilizarea clotrimazolului in timpul primului trimestru de sarcina.

Alaptarea
Trebuie sa intrerupeti alaptarea in timpul tratamentului cu clotrimazol.

Conducerea vehiculelor si folosirea utilajelor

Canesten nu are sau are o influenta neglijabila asupra capacitatii de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje.

Reactii adverse posibile

Ca toate medicamentele, Canesten poate provoca reactii adverse, cu toate ca nu apar la toate persoanele.

Pot aparea:
Tulburari ale sistemului imunitar: reactii alergice (sincope, tensiune arteriala mica, dificultate in respiratie, urticarie).

Afectiuni cutanate si ale tesutului subcutanat:

- vezicule,

- durere,

- edem,

- iritatie,

- descuamare,

- mancarimi,

- inrosire,

- intepaturi,

- arsura.

Daca manifestati orice reactii adverse, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului. Acestea includ orice reactii adverse nementionate in acest prospect.

Raportand reactiile adverse, puteti contribui la furnizarea de informatii suplimentare privind siguranta acestui medicament.

Cum se pastreaza Canesten

Nu lasati medicamentul la indemana copiilor.
Nu utilizati acest medicament dupa data de expirare inscrisa pe cutie, dupa “EXP:”. Data de expirare se refera la ultima zi a lunii respective.

A se pastra la temperaturi sub 25 grade Celsius, in ambalajul original.

Nu aruncati niciun medicament pe calea apei sau a reziduurilor menajere. intrebati farmacistul cum sa aruncati medicamentele pe care nu le mai folositi. Aceste masuri vor ajuta la protejarea mediului.

Informatii suplimentare

Compozitie

- Substanta activa este clotrimazolul. Un gram crema contine clotrimazol 10 mg.

- Celelalte componente sunt: octododecanol, alcool cetostearilic, cetilpalmitat, stearat de sorbitan, polisorbat 60, alcool benzilic, apa purificata.

Ambalaj

Canesten se prezinta sub forma unui tub din aluminiu cu 20 g sau 30 g crema de culoare alba.

Fabricantii

Bayer Health Care A.G.
D-51368 Leverkusen
Germania
Kern Pharma S.L.
Poligono Industrial ColonII, Venus, 72
08228 Terrassa
Spania.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea