Litera C

#prospect #medicament

Calpol suspensie orala

Prospect Calpol suspensie orala

Ce este Calpol si pentru ce se utilizeaza

Indicatii

CALPOL Suspensie pentru copii indeparteaza durerile, ca de exemplu cele dentare. Este de asemenea indicat si in cazul febrei. Daca febra este ridicata, durerea severa sau persistenta, contactati medicul.
CALPOL Suspensie pentru copii este analgezic (indeparteaza durerea) si antipiretic (scade febra).

Mod de Administrare

Copii sub 3 luni - O lingurita mica (2,5 ml) cand copilul are febra in urma vaccinarii. Daca copilul este bolnav din alt motiv, consultati medicul. Nu folositi CALPOL Suspensie pentru copii fara acordul medicului.
Copii de la 3 luni la 1 an - Una sau doua lingurite mici (2,5 ml) de maxim 4 ori pe zi.
Copii de la 1 an la 6 ani - Una sau doua lingurite mari (5 ml) de maxim 4 ori pe zi.
Copii peste 6 ani - CALPOL Sase Plus.

Atentionari si precautii

Contraindicatii

Ati avut vreodata alergie sau reactii adverse la paracetamol? Daca da, atunci NU folositi CALPOL Suspensie pentru copii si anuntati medicul sau farmacistul.
Suferiti de afectiuni grave ale rinichilor sau ficatului? Daca da, consultati medicul sau farmacistul inainte sa folositi CALPOL Suspensie pentru copii.

Interactiuni medicamentoase

In cazul adultilor se poate folosi CALPOL Suspensie concomitent cu administrarea contraceptivelor orale ("pilula zilnica") sau a tabletelor pentru epilepsie, dar se poate sa nu aiba acelasi efect asupra durerii sau febrei.
Daca luati anumite antidepresive, sedative, medicamente pentru epilepsie sau consumati cantitati mari de alcool, puteti fi mai susceptibil la efectele adverse ale paracetamolului.
Daca nu sunteti siguri ca vreunul din medicamentele pe care le luati face parte din din cele mentionate mai sus, atunci adresati-va farmacistului.

Informatii suplimentare

Compozitie

Fiecare 5 ml suspensie contine 120 mg Paracetamol
CALPOL Suspensie contine, de asemenea si ingredienti inactivi. Acestia sunt: glicerol, sorbitol, metil hidroxibenzoat, xantan si apa purificata. Suspensia are aroma de capsuni, iar colorantul este carmoizina (E122).

Ambalaj

Acest flacon contine 100 ml CALPOL Suspensie pentru copii. Fiecare 5 ml suspensie contine 120 mg paracetamol.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului