Litera B

#prospect #medicament

Bronhodilatin, comprimate

Prospect Bronhodilatin, comprimate

Ce este Bronhodilatin si pentru ce se utilizeaza

Indicatii

Astm bronsic (tratamentul crizei), bronsita spastica, atelectazii post-operatorii, pregatirea si favorizarea aerosoloterapiei cu alte medicamente (antibiotice, secretolitice, cortizon, cromoglicat), evitarea eventualelor spasme bronsice si usurarea respiratiei in conditii de terapie intensiva; realizarea bronhodilatatiei pentru teste functionale respiratorii. Bloc atrio-ventricular partial sau total, tratamentul si profilaxia acceselor Adams-Stockes, sindrom de sinus carotidian, bradicardie.

Mod de administrare

Sublingual 1-2 comprimate; la nevoie se poate repeta dupa 3-4 ore (fara a depasi 6 doze/zi).

Atentionari si precautii

Contraindicatii

Tahicardie marcata (peste 130/minut), aritmii ectopice (extrasistole polimorfe si in salve), angina instabila, infarct acut de miocard, astm cardiac, hipertiroidism, stari de acidoza.

Precautii

Prudenta in cardiopatia ischemica, hipertensiunea arteriala si la diabetici; nu se administreaza concomitent cu adrenalina, nu se asociaza cu halotan, IMAO, clorpromazina. Simpatomimeticele figureaza pe lista substantelor dopante (interzise la sportivi).

Reactii adverse posibile

Tahicardie, palpitatii, dureri precordiale, hipotensiune cu ameteli, cefalee, slabiciune, tremor, rareori greata si voma.

Informatii suplimentare

Compozitie

Preparatul Bronhodilatin se prezinta sub forma de comprimate, fiecare comprimat contine 10 mg clorhidrat de izoprenalina.

Ambalaj

Comprimate sublinguale continand izoprenalina 10 mg (flac. cu 20 buc.).

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Cauta-ti perechea