Litera B

#prospect #medicament

Berirab p, solutie injectabila

Prospect Berirab p, solutie injectabila

Ce este Berirab P si pentru ce se utilizeaza

Indicatii

Profilaxia rabiei datorata tuturor ranilor provocate de animale salbatice sau domestice, cunoscute sau suspecte de a avea rabie (inclusiv muocaturi provocate de lilieci avand virusul Duvenhage), precum si dupa contactul mucoaselor sau al pielii, indeosebi al pielii avand leziuni, cu saliva unor astfel de animale. Va fi adm. numai in corelatie cu vaccinarea antirabica.

Mod de administrare

O doza unica de 20 Ul/kg corp, exclusiv inj. intramuscular Se adm. la temperatura corpului, de preferinta intragluteal (muschiul fesier), in pozitia culcat a pacientului. Daca sunt necesare doze totale relativ mari se recomanda administrarea divizata, ca in cazul unor doze ce depasesc 2 ml la copiii pana la 20 kg, sau peste 5 ml la persoane avand peste 20 kg greutate corporala. A nu se injecta intravenos! Din doza calculata, jumatate se injecteaza in jurul ranii, intramuscular si/sau de preferinta in zona afectata. Restul dozei se introduce in partea anterioara a muschiului fesier. Protectia impotriva rabiei nu poate fi asigurata numai de Ig specifica. Este esential ca aceasta sa fie adm. in combinatie cu vaccinul antirabic, dar in alta parte a corpului. La inocularea vaccinului este obligatorie respectarea indicatiilor din prospectul acestuia. Ig trebuie administrata de preferinta in ziua ranirii contactului, in acelasi timp cu prima doza de vaccin antirabic. Daca profilaxia simultana nu este posibila, in cazul ca vaccinul a fost administrat la intervalele prescrise, Ig va fi adinistrat in cea de-a 8-a zi dupa prima injectare cu vaccinul antirabic.

Atentionari si precautii

Contraindicatii

Nici una, avand in vedere prognosticul fatal al manifestarilor clinice ale rabiei unde este esentiala legatura intre imunizarea activa si adm. ulterioara de anticorpi. Daca pacientul este hipersensibil la componentele produsului trebuie luate masurile de precautie necesare.

Atentionari

Dupa administrarea de Ig trebuie respectat un interval de minimum 3 luni inaintea administrarii de vaccinuri cu virusi activi (ex. parotidita epidemica, rujeola, rubeola sau combinatii ale acestora, precum si vaccinul varicelei). Nu este necesar acest interval in cazul administrarii orale a vaccinurilor (in poliomielita, febra tifoida), a vaccinurilor continand agenti patogeni inactivi (gripa), sau a celor de tip toxoid (difterie, tetanus si combinatii de vaccinuri).

Reactii adverse posibile

Ocazional pot aparea: edem la locul inj., reactii cutanate si stare febrila. Foarte rar au fost observate reactii de: greata, voma, tulburari cardiovasculare (tahicardie, bradicardie, hipertensiune arteriala, transpiratie, ameteli) si reactii alergice (eritem, urticarie), dispnee, iar in cazuri izolate chiar stare de soc. In cazuri speciale, injectarea intravenoasa neintentionata poate duce la aparitia simptomelor de mai sus, ajungandu-se la soc. Masuri terapeutice depind de natura si gravitatea efectelor secundare: antihistaminice, la nevoie adrenalina, doze mari de corticosteroizi, reechilibrare hidroelectrolitica, oxigen.

Informatii suplimentare

Ambalaj

Solutie injectabila intramuscular; 1 ml contine: Ig umana 100-170 mg, cu anticorpi antirabici min. 150 UI, glicina 22,5 mg; cutie x 1 f. x 2, 5 sau 10 ml

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului