Litera A

#prospect #medicament

Azmacort inhaler, solutie inhalatorie

Prospect Azmacort inhaler, solutie inhalatorie

Ce este Azmacort Inhaler si pentru ce se utilizeaza

Indicatii

Corticoterapia cronica a astmului bronsic.

Mod de administrare

O inhalatie contine 200 mg triamcinolon acetonid.
Aduti: 2 inhalatii de 3-4 ori pe zi.
Copii de 6-12 ani: 1-2 inhalatii de 3-4 ori pe zi.

Atentionari si precautii

Contraindicatii

Tratamentul primar al status asthmaticus sau al altor episoade astmatice acute ce impun terapia intensiva; hipersensibilitate la oricare dintre componenti.

Precautii

Azmacort nu va fi utilizat pentru tratamentul crizei de astm. Se va recomanda cu mare prudenta sau se va evita la pacientii prezentand forme active sau latente de infectii tbc sau de alte etiologii (bacteriene, virale, fungice) sau herpes al regiunii oftalmice.

Sarcina si alaptarea

Nu se va utiliza in timpul sarcinii si al alaptarii decat daca beneficiul scontat justifica riscul fetal (hipoadrenalism).

Conducerea vehiculelor si folosirea utilajelor

Azmacort nu afecteaza abilitatea de a conduce automobile sau de a opera masini.

Reactii adverse posibile

Azmacort este un preparat bine tolerat. Rareori, pot sa apara unele efecte secundare tranzitorii si de intensitate scazuta, cum ar fi: candidoza a mucoasei cavitatii bucale, disfonie, senzatie de uscaciune in gat, wheezing, tuse. In mod exceptional, s-au raportat edeme ale fetei.

Informatii suplimentare

Compozitie

Flacon dozator presurizat (a 20 g) pentru inhalatii orale, continand 60 mg triamcinolon acetonid. Este prevazut cu piesa pentru adaptare orala-inhalator. Un flacon contine aproximativ 240 doze (o doza eliberand 200 g triamcinolon acetonid).

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea