Litera A

#prospect #medicament

Avyclor, comprimate

Prospect Avyclor, comprimate

Ce este Avyclor si pentru ce se utilizeaza

Indicatii

Este un analog nucleozidic purinic, sintetic, cu activitate inhibitoare invivo si in vitro asupra virusurilor herpetice umane, cuprinzand herpes simplextip 1 si 2 si Varicella zoster, lipsit de toxicitate fata de celula gazda. aciclovirul este absorbit doar partial la nivel intestinal. Cea mai mare parte a medicamentului este eliminata nemodificata, pe cale renala.

In tratamentulinfectiilorpielii si mucoaselor cu herpes simplex, inclusiv in herpesul genital primar si recurent, herpes labial; pentru suprimarea recidivelor la pacientii imunocompetenti; in profilaxia infectiilor cu herpes simplex la pacientii imunodeprimati; pentru tratamentulherpesuluizoster.

Mod de administrare

Comprimate:
Tratamentul infectiilor cu herpes simplex la adulti:1 comprimat de 200 mg de 5 ori pe zi, la fiecare patru ore, omitand doza nocturna, timp de 5 zile. La pacientii grav imunodeprimati sau la cei cu absorbtie intestinala scazuta, doza se poate dubla. tratamentul se initiaza imediat dupa aparitia simptomelor, iar in cazul infectiilor recurente, preferabil in faza prodromala sau la aparitia primelor leziuni.
Terapia supresiva a recidivelor la pacientii cu imunitate normala: 200 mg de 4 ori pe zi, la fiecare 6 ore. Pot fi eficace si doze de 200 mg la 8 ore sau la 12 ore. La unii pacienti pot aparea recidive la doza de 800 mg pe zi. tratamentul trebuie intrerupt periodic la intervale de 6 -12 luni, pentru a putea observa eventuale schimbari in evolutia bolii. tratamentulinfectiilor cu herpes zoster: 800 mg de 5 ori pe zi, la 4 ore, omitand doza nocturna, timp de 7 zile. Terapia va fi initiata imediat dupa aparitia infectiei.
Copii peste 2 ani: Dozajul este cel folosit pentru adulti; sub 2 ani, dozajul este redusl a jumatate. In cazul administrarii dozelor mari, se mentine o hidratare corespunzatoare. Crema: aplicatii de 5 ori pe zi, la intervale de circa 4 ore. Tratamentul dureaza intre 5 si 10 zile.

Atentionari si precautii

Contraindicatii

Hipersensibilitate la aciclovir. Rezultatele testelor in vitro si in vivo demonstreaza ca aciclovirul nu comporta riscuri genetice pentru om. In sarcina, se recomanda administrarea doar in caz de stricta necesitate, se evita administrarea in perioada de alaptare.crema nu se aplica pe mucoasa oftalmica si bucala. Utilizarea prelungita a produsului poate determina fenomene de sensibilizare; se impune intreruperea tratamentului si consultarea medicului.

Interactiuni medicamentoase

Probenecidul creste concentratia plasmatica a aciclovirului. Alte medicamente care interfera cu functia renala, ar putea modifica farmacocinetica aciclovirului. Nu au fost semnalate alte interactiuni.

Reactii adverse posibile

Dupa administrare orala, pot aparea o serie de simptome reversibile, care dispar la intreruperea tratamentului: rash cutanat; tulburari gastrointestinale (greata, voma, diaree, dureri abdominale); ocazional, la pacientii cu insuficienta renala sau alti factori predispozanti -reactii neurologice reversibile (vertij, stari confuzionale, halucinatii,somnolenta); crestere discreta, reversibila, a bilirubinei si enzimelor hepatice.
La administrarea locala pot aparea uneori prurit sau dureri trecatoare si foarte rar, eritem, uscaciune moderata si descuamarea pielii.

Informatii suplimentare

Compozitie

Crema 5% (tub de 3 g); comprimate 200 mg (blister cu 25 comprimate); comprimate 400 mg (blister cu 25 comprimate).

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului