Litera A

#prospect #medicament

Asendin, comprimate

Prospect Asendin, comprimate

Ce este Asendin si pentru ce se utilizeaza

Indicatii

Antidepresiv triciclic.
Aditional efectului sau asupra monoaminelor, medicamentul blocheaza receptorii dopaminergici. Are efect anticolinergic semnificativ, de sedare moderata, si efect ortostatic hipotensiv moderat. Varfurile nivelelor sanguine: 90 min. Nivele plasmatice eficiente: 200-500 ng/mL. Timpul pana la nivele de platou : 2-7 zile. Excretat in urina.

Depresii endogene si psihotice, cat si cele nevrotice sau reactive. Depresie insotita de anxietate sau agitatie.

Mod de administrare

Comprimate
Antidepresiv-adulti, individualizat, initial: 50 mg 2/zi-3/zi. Doza poate fi marita pana la 100 mg 2/zi-3/zi in prima saptamana. Datorita efectului de sedare nu folositi doze mai mari de 300 mg decat daca cele pana la 300 mg au fost ineficiente timp de cel putin 14 zile.
Intretinere: 300 mg/zi ca doza unica, inainte de culcare. Pacientii spitalizati: pana la 150 mg 4/zi batrani, initial: 25 mg 2/zi-3/zi Daca este necesar si doza este tolerata, poate fi marita la 50 mg 2/zi-3/zi dupa prima saptamana. Intretinere: pana la 300 mg/zi inainte de culcare.

Atentionari si precautii

Contraindicatii

Doze mari la pacientii ce au suferit de atacuri convulsive. In timpul recuperarii acute dupa infarct miocardic. Folosirea la copii sub 16 ani.

Precautii

Siguranta folosirii in timpul lactatiei nu a fost determinata.
Observatii pentru pacient - familie:
Luati medicamentul in timpul mesei pentru a preveni discomfortul gastric. Luati intreaga doza inainte de culcare daca apare efectul de sedare in timpul zilei. Anuntati din timp efectele SNC ale diskineziei tardive, adica, miscari lente repetitive.

Reactii adverse posibile

Diskinezie tardiva. Supradozarea poate duce la convulsii (frecvent), sindromul neuroleptic malign, tumefactie testiculara, disfunctii sexuale, marirea sanilor atat la femeie cat si la barbat.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Expertul Acasa.ro, Silvia Teodorescu, arhitect

Pune o intrebare