Litera A

#prospect #medicament

Antiherpin, fiole

Prospect Antiherpin, fiole

Ce este Antiherpin si pentru ce se utilizeaza

Indicatii

Antiherpin este o suspensie de antigene solubile Vaccinia, de natura proteica, liofilizat, utilizat pentru tratamentulherpesului recidivant si al zonei zoster. Continutul fiolei are aspectul unei pastile de culoare alba, alb-galbuie. Se livreaza in fiole a 2 ml, continand 1 ml produs liofilizat.

Antiherpin este utilizat in tratamentulherpesului recidivant, la bolnavi cu repetate episoade eruptive in antecedente si in cazuri de zona zoster.

Mod de administrare

Inainte de aplicare, Antiherpin va fi reconstituit cu solventul care insoteste fiecare fiola de produs, dupa cum urmeaza: se taie gatul fiolei care contine produsul liofilizat si, cu ajutorul unei seringi de unica intrebuintare, se introduce in fiola continutul fiolei de solvent, dupa care amestecul este bine omogenizat. Amestecul se pastreaza in seringa cu acul si teaca acului atasate, la +4 grade Celsius (frigider), pe toata durata tratamentului.
Tehnica de administrare: Antiherpin se aplica pe fata supero-laterala a ambelor brate, fara dezinfectie prealabila a pielii, daca aceasta este curata; in caz contrar, se recomanda curatirea pielii cu apa si sapun sau alcool, asteptand sa se evapore inainte de a aplica vacinul. Apoi se aplica o picatura de vaccin (din seringa in care s-a facut amestecul) si, cu ajutorul unui ac steril (nu cel care este atasat de seringa), se intinde picatura, efectuand zgarieturi usoare, in asa fel incat sa irite pielea fara a produce sangerare.
Ritm de administrare: Administrarea Antiherpin se face tinand seama de aspectul clinic al bolii, si anume: in caz ca eruptiile herpetice se succeda la intervale mari (5-6 luni sau 1-2 ani) sau la intervale neregulate, produsul se aplica saptamanal (timp de 6-8 saptamani).
In caz ca aspectul eruptiilor este mai grav - recidive la intervale scurte, de la cateva zile, pana la o luna - sau in eruptii cu evolutie fara tendinta la vindecare, administrarea Antiherpinului se va face in felul urmator: primele 3 inoculari se fac la interval de 3 zile, cu cate 2 insertii la fiecare brat; urmatoarele 3 sau 6 inoculari (dupa caz) se vor efectua la intervale de 6-7 zile, efectuandu-se cate o singura insertie la fiecare brat. O serie de vaccinare consta dina dministrarea a 2 fiole de Antiherpin.
Se recomanda efectuarea de rapeluri, al caror numar si intervale de pauza vor fi hotarate de medicul specialist, in functie de evolutia recidivelor. Administrarea Antiherpinului este fara risc, nefiind insotita de nici un fel de reactie adversa.
Recomandari: Evitarea consumului de bauturi alcoolice pe toata durata tratamentului.

Atentionari si precautii

Contraindicatii

Este absolut contraindicata administrarea de derivati cortizonici (prednison, cortizon, ACTH, Fluocinolon, Ultralan, Locacorten, Flumetazon etc.) indiferent de calea de administrare.

Cum se pastreaza Antiherpin

La +4 grade Celsius si ferit de lumina. Termen de valabilitate: 1 an in conditiile de conservare de mai sus; 3 ani la -20 grade Celsius. Dupa reconstituirea cu solvent, Antiherpinul poate fi utilizat timp de 30 zile pastrat la +4 grade Celsius si cu respectarea precautiilor de sterilitate.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului