Litera A

#prospect #medicament

Antalcol, comprimate

Prospect Antalcol, comprimate

Indicatii
In alcoolismul cronic, ca tratament adjuvant.

Doze si mod de administrare
Prima zi 1-3 comprimate (500 mg-1,5 g), zilele 2-10 cate 1-2 comprimate/zi, apoi tratament de intretinere 1 comprimat la 2-3 zile. Tratamentul cu disulfiram se incepe obligatoriu in spital, se face sub control medical si cu cooperarea bolnavului; testarea cu doze mici de alcool se poate face dupa primele 5 zile de tratament, cu multa prudenta si avand la indemana mijloace de reanimare.

Compozitie
Comprimate continand disulfiram 500 mg.

Actiune terapeutica

Opreste metabolizarea alcoolului etilic la stadiul de acetaldehida, care se acumuleaza. Ca urmare, ingestia de bauturi alcoolice dupa administrare de Antalcol provoaca fenomene neplacute (terapie de aversiune).

Contraindicatii

Afectiuni miocardice si coronariene, insuficienta hepatica, diabet, epilepsie, psihoza, sarcina, dependenta medicamentoasa; prudenta in boli ale tiroidei, leziuni cerebrale, nefrita, hepatita. Nu se administreaza dupa ingestia recenta de alcool (in ultimele 24 de ore ).

Reactii adverse
Gust neplacut, tulburari digestive, halena fetida, cefalee, astenie, tulburari de memorie, somnolenta, impotenta, eruptii alergice, la doze mari polinevrite, nevrita optica, fenomene psihotice.
Dupa ingestia de alcool sunt posibile reactii grave: deprimare respiratorie, colaps, aritmii cardiace, coma, convulsii, moarte.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului