Litera A

#prospect #medicament

Anavix, sirop

Prospect Anavix, sirop

Ce este Anavixsi pentru ce se utilizeaza

Indicatii

Mucolitic-fluidifiant al secretiilor bronsice.

Adjuvant in afectiuni cu secretii mucoase vascoase, boli pulmonare cronice (emfizem cronic, bronhopatie cronica obstructiva, bronsita cronica astmatiforma), acute (pneumonie, bronsita, traheobronsita), complicatiipulmonare postoperatorii sau dupa traumatismetoracice; de asemenea este indicat in bronsita acuta cand trebuie asociat antibioticului potrivit.

Mod de administrare

Sirop 15 mg/ml: in general pentru copii se recomanda 1,2-1,6 mg/kg corp. Daca nu sunt indicatii speciale se recomanda astfel:
Copii 5-12 ani: 1 1/2 lingurite de doua ori pe zi.
Copii 2-5 ani: 1 lingurita de 2 ori/zi.
Copii sub 2 ani: 1/2 lingurita de 2 ori/zi. Sirop 30 mg/5 ml.
Adulti si copii mai mari de 12 ani:2 lingurite de 2 ori/zi.
Tratamentul mentionat este indicat in afectiuni acute bronhopulmonare si numai la inceputul tratamentului primele 14 zile - in afectiunile cronice bronhopulmonare. Daca este necesara prelungirea duratei tratamentului se va folosi jumatate din doza zilnica initiala. Siropul trebuie administrat inainte de masa.

Atentionari si precautii

Contraindicatii]

Hipersensibilizare cunoscuta la produs.

Precautii

Sarcina si alaptare: Studiile efectuate pe animale au demonstrat ca produsul nu are un efect teratogen evident. Dar avand in vedere ca nu sunt studii adecvate si bine controlate privind efectele administrarii ambroxolului femeilor gravide, nu sunt concluzii certe privind siguranta utilizarii acestuia in cursul sarcinii. Nu se recomanda administrarea de Anavix in cursul sarcinii si nici al alaptarii, deoarece produsul trece in laptele matern.

Reactii adverse posibile

Hipersensibilizare la produs - care s-a raportat foarte rar.
Pot aparea foarte rar: stomatita, greata, varsaturi.
Atentie! In cursul administrarii se observa o crestere a volumului secretiilor lichide bronsice; cand trebuie evitata tusea, este necesara mentinerea deschisa a cailor aeriene si aspirarea mecanica a secretiilor. Daca apare o blocare a cailor extrapulmonare sau o acumulare locala de secretii, caile aeriene vor fi eliberate prin aspirare endotraheala, cu sau fara bronhoscopie. Anavix nu va fi administrat simultan cu narcotice, antitusive sau medicamente care contin atropina.

Informatii suplimentare

Compozitie

Sirop continand ambroxol (clorhidrat) 15 mg/5 ml si 30 mg/5 ml si excipienti (aroma de menta si de portocala).

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Ce influenta are echinoctiul de toamna asupra noastra

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Pune o intrebare