Litera A

#prospect #medicament

Aminosteril n-hepa 8%, solutie perfuzabila

Prospect Aminosteril n-hepa 8%, solutie perfuzabila

Ce este Aminosteril N-HEPA 8% si pentru ce se utilizeaza

Indicatii

Aport de aminoacizi in cadrul alimentatiei parenterale in forme severe de IH cu sau fara encefalopatie, atunci cand nutritia orala sau enterala este imposibila, insuficienta sau
contraindicata.

Mod de administrare

In perfuzie intravenos pe cale centrala sau periferica. Doza zilnica: 1-1,25 ml/kg/ora, corespunzand la 0,08-0,1 g aminoacizi/kg/ora. Viteza maxima de perfuzare: 1,25 ml/kg si ora, corespunzand la 0,1 g aminoacizi/kg/ora. Doza maxima zilnica: 1,5 g aminoacizi/kg, corespunzand la 18,75 ml/kg. in calitate de componenta a unui regim de alimentatie parenterala total, trebuie asociat cu un substrat energetic adecvat (solutii de carbohidrati, emulsii lipidice), electroliti, vitamine si oligoelemente. Pentru o administrare optima, solutiile de carbohidrati si/sau emulsiile lipidice trebuie administrate simultan.

Atentionari si precautii

Contraindicatii

Tulburari ale metabolismului aminoacizilor, acidoza metabolica, hiperhidratare, hiponatremie, hipokaliemie, IR, IC decompensata, soc, hipoxie.

Atentionari

Se vor monitoriza echilibrul electrolitic si balanta acido-bazica. Electrolitii si carbohidratii trebuie administrati in doze adecvate si, perfuzati, daca este cazul, utilizand o piesa in Y sau amestecati intr-o punga “totul in unu”. Datorita compozitiei speciale a acestui produs, utilizarea sa in alte indicatii decat cele recomandate poate determina dezechilibre ale aminoacizilor si tulburari metabolice severe. Alegerea unei vene periferice sau centrale depinde de osmolaritatea finala a amestecului. Valoarea acceptata a osmolaritatii, pentru perfuzarea pe vena periferica, este de 800 mosm/l, dar variaza considerabil cu varsta, starea generala a pacientului si starea venelor periferice.

Copii si adolescenti

Acest medicament nu se administreaza la copii si adolescenti

Interactiuni medicamentoase

Spuneti medicului dumneavoastra sau farmacistului daca luati, ati luat recent sau s-ar putea sa luati orice alte medicamente.

Sarcina si alaptarea

Nu au fost efectuate studii specifice pentru evaluarea sigurantei administrarii Aminosteril N-Hepa in sarcina sau alaptare. Totusi, experienta clinica cu alte solutii parenterale de aminoacizi, comparabile, nu a adus dovezi cu privire la un posibil risc pentru femeia gravida sau care alapteaza. Daca sunteti gravida sau alaptati, credeti ca ati putea fi gravida sau intentionati sa ramaneti gravida adresati-va medicului dumneavoastra pentru recomandari inainte de a lua acest medicament. Medicul va decide daca trebuie sa vi se administreze Aminosteril N-Hepa.

Conducerea vehiculelor si folosirea utilajelor

Dupa ce vi s-a administrat acest medicament, capacitatea dumneavoastra de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje nu va fi afectata

Reactii adverse posibile

Nu apar, daca se administreaza conform recomandarilor.

Cum se pastreaza Aminosteril N-Hepa

Nu lasati acest medicament la vederea si indemana copiilor. Acest medicament se pastreaza la temperaturi sub 25`C. A nu se congela. Acest medicament se pastreaza in cutie, pentru a fi protejat de lumina. Nu utilizati acest medicament dupa data de expirare inscrisa pe eticheta flaconului si pe cutie, dupa EXP. Data de expirare se refera la ultima zi a lunii respective. 4 Medicul dumneavoastra sau asistenta medicala se vor asigura, inainte de administrare, de faptul ca solutia este limpede, fara particule si ca flaconul este nedeteriorat. Medicul dumneavoastra si farmacistul din spital sunt responsabili pentru pastrarea, utilizarea si eliminarea corecta a acestui medicament. Nu aruncati niciun medicament pe calea apei sau a reziduurilor menajere. Intrebati farmacistul cum sa eliminati medicamentele pe care nu le mai folositi. Aceste masuri vor ajuta la protejarea mediului.

Informatii suplimentare

Compozitie

Substante active 1000 ml solutie perfuzabila contin: L-izoleucina 10,40 g L-leucina 13,09 g L-lizina 6,88 g sub forma de Acetat de L-lizina 9,71 g L-metionina 1,10 g L-cisteina 0,52 g sub forma de Acetilcistetina 0,70 g L-fenilalanina 0,88 g L-treonina 4,40 g L-triptofan 0,70 g L-valina 10,08 g L-arginina 10,72 g L-histidina 2,80 g Glicina 5,82 g L-alanina 4,64 g L-prolina 5,73 g L-serina 2,24 g Acid acetic glacial 4,42 g - Celalalt component este apa pentru preparate injectabile.

Ambalaj

Aminosteril N-Hepa este o solutie sterila, limpede si incolora. Cutie cu un flacon din sticla incolora a 500 ml solutie perfuzabila. Cutie cu 10 flacoane din sticla incolora a cate 500 ml solutie perfuzabila. Este posibil ca nu toate marimile de ambalaj sa fie comercializate.

Fabricantul

Fresenius Kabi Austria GmbH A-8055 Graz, Hafnerstrasse 36, Austria

Detinatorul autorizatiei de punere pe piata

Fresenius Kabi AB Rapsgatan 7, SE-751 74, Uppsala, Suedia Telefon: +46 18 64 40 00 Fax: +46 18 64 49 13 e-mail: info-sweden@fresenius-kabi.com 5

office@fresenius-kabi.ro

Acest prospect a fost revizuit in mai 2015.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Expertul Acasa.ro, Silvia Teodorescu, arhitect

Pune o intrebare