Prospect Ambirix

Ce este Ambirix si pentru ce se utilizeaza

Indicatii

Ambirix este utilizat pentru protejarea impotriva hepatitei A si hepatitei B (boli care afecteaza ficatul) la copiii cu varsta intre unu si 15 ani care nu sunt imunizati inca impotriva acestor doua boli. Schema de vaccinare cu Ambirix consta in administrarea a doua doze, fiind posibil ca protectia impotriva hepatitei B sa nu fie obtinuta decat dupa administrarea celei cea de-a doua doze. Din aceasta cauza, Ambirix nu trebuie utilizat decat daca pe parcursul vaccinarii exista un risc scazut de infectie cu virusul hepatite B si doar in cazul in care este asigurata schema completa de vaccinare cu doua doze. Acest medicament se poate obtine numai pe baza de reteta.
Ambirix este un vaccin. Vaccinurile actioneaza prin „invatarea” sistemului imunitar (mecanismul natural de aparare al organismului) cum sa se apere impotriva bolilor. Ambirix contine cantitati mici din virusul inactivat al hepatitei A si din „antigenul de suprafata” al virusului hepatitei B (proteine aflate la suprafata virusului). Dupa ce copilul este vaccinat, sistemul imunitar recunoaste virusurile si antigenii de suprafata drept „substante straine” si produce anticorpi impotriva acestora. in viitor, daca sistemul imunitar este expus din nou virusurilor, va fi capabil sa produca anticorpi mult mai rapid. Anticorpii vor ajuta la protejarea impotriva bolilor cauzate de aceste virusuri. Vaccinul este „adsorbit”. Acest lucru inseamna ca virusurile si antigenii de suprafata sunt fixati pe compusi de aluminiu pentru a stimula un raspuns mai bun. Antigenii de suprafata ai virusului hepatitei B sunt produsi printr-o metoda cunoscuta sub denumirea de „tehnologia ADN-ului

Mod de administrare

Schema de vaccinare pentru Ambirix este de doua doze administrate la distanta de sase pana la 12 luni. Vaccinul se administreaza prin injectie intramusculara in brat sau in coapsa la copiii foarte mici. Persoanele care primesc prima doza trebuie sa efectueze complet schema de vaccinare cu Ambirix. in cazul in care se doreste administrarea unei doze de rapel pentru hepatita A sau B, se poate administra Ambirix sau un vaccin separat impotriva hepatitei A sau B.

Atentionari sau precautii

Contraindicatii

Ambirix nu trebuie utilizat la pacientii care pot fi hipersensibili (alergici) la oricare din substantele active, la oricare alt ingredient al acestui medicament sau la neomicina (un antibiotic). De asemenea, nu trebuie utilizat la persoanele care au prezentat o reactie alergica dupa administrarea unui vaccin impotriva hepatitei a sau B. vaccinarea cu Ambirix trebuie amanata la pacientii cu accese de febra. vaccinul nu se administreaza niciodata intravenos.

Reactii adverse posibile

Cele mai frecvente efecte secundare aparute in urma administrarii Ambirix (observate la mai mult de 1 din 10 pacienti) sunt cefaleea, pierderea apetitului, durere la locul de injectare, inrosire, fatigabilitate (oboseala) si iritabilitate sau agitatie.

Informatii suplimentare

Compozitie

Ambirix este un vaccin care este disponibil sub forma de suspensie injectabila. Contine ca substante active virusul inactivat (omorat) al hepatitei A si componente ale virusului hepatitei B.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Cauta-ti perechea