Litera A

#prospect #medicament

Algifen, solutie injectabila

Prospect Algifen, solutie injectabila

Ce este Algifen, solutie injectabila si pentru ce se utilizeaza

Indicatii

Forma injectabila este indicata, in special, in sindorame algice severe (colica nefrotica, colica biliara, pancreatita cronica, algii neoplazice), de asemenea, in interventii chirurgicale pe abdomen si micul bazin (determina analgezie fara tulburari de tranzit) si in unele manevre de explorare instrumentala. Comprimate sunt destinate pentru tratamentul unor algii mai putin acute (cefalee, migrene, odontalgii, diskinezii hepatobiliare, colite, cistalgii, dismenoree, dureri postoperatorii si posttraumatice).

Mod de administrare

Injectabil intramuscular profund sau intravenos lent (1-1,5 ml/min.), 1-3 f./zi; oral, cate 2 Comprimate de 1-3 ori/zi.

Atentionari si precautii

Contraindicatii

Alergie la metamizol si alti pirazoli, antecedente de agranulocitoza toxica, deficit de G-6-PDH, porfirie hepatica acuta, glaucom cu unghi inchis, adenom de prostata cu tendinta la retentie urinara, colaps, IC grava, angina pectorala, IMA, tahicardie, obstructie mecanica a tubului digestiv, megacolon.


Atentionari

Prudenta la asocierea cu amantadina, chinidina, antidepresive triciclice (cresc efectele atropinice). sarcina si alaptare.

Reactii adverse posibile

Reactii alergice, eruptii cutanate, foarte rar reactii grave (soc anafilactic, anemie, agranulocitoza). Dozele mari pot provoca fenomene atropinice: uscaciunea gurii, tulburari de vedere, tahicardie, mictiune dificila. injectarea intravenoasa rapida poate fi cauza de hipotensiune arteriala si soc.

Informatii suplimentare

Ambalaj

Solutie injectabila cu metamizol sodic 2,5 g, clorh. de pitofenona 10 mg, bromometilat de fenpipramida 0,1 mg; ct. x 5 sau 10 f. x 5 ml.

Acest prospect a fost revizuit in mai 2015.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului