Litera A

#prospect #medicament

Actovegin 800, gel ocular

Prospect Actovegin 800, gel ocular

Ce este Actovegin gel ocular si pentru ce se utilizeaza

Indicatii

In arsuri chimice corneene produse de solutii acide sau alcaline, ulcere corneene de etiologii variate. inflamatii corneene de etiologii variate (keratita buloasa si neuroparalitica), premedicatie si postmedicatie intransplantele corneene, tratamentul profilactic si al reactiilor provocate prin radiatii (raze ultraviolete, raze X si alte raze culungime de unda scurta), arsuri termice, defecte epiteliale corneene datorate lentilelor de contact si in tratamentul profilactic pe perioada de testare a lentilelor de contact, tulburari trofice (distrofii si atrofii) ale tesuturilor conjunctive, ca de exemplu atrofia tesutului conjunctiv la varstnici.


Mod de administrare

In absenta unei prescrieri speciale de catre medic aplicati zilnic cate o picatura de unguent in sacul conjunctival al ochiului afectat. Actovegin 800 gel ocular se aplica direct din tub in sacul conjunctival. Durata tratamentului depinde de evolutia bolii si va fi stabilita de catre medic.

Atentionari si precautii

Contraindicatii

Nu se cunosc.

Interactiuni medicamentoase

Nu se cunosc.

Reactii adverse posibile

In cazuri extrem de rare, la persoanele cu predispozitie, au aparut reactii alergice. Daca apare orice reactie secundara, informati medicul sau farmacistul.

Informatii suplimentare

Compozitie

5 g de gel contin componente farmaceutice active: 40 mg hemoderivat deproteinizat din sange de vitel (masa uscata);
Alte componente active: 0,25 mg 2-(ethyl mercurithio) acid benzoic-sare sodica (tiomersal) ca substanta conservanta;
Alte componente (substante auxiliare) celuloza carboximetil sodica, sorbitol, acid lactic.


Ambalaj

Pachete originale cu 5 mg de gel (N1). Ambalaje pentru spital cu 10 tuburi a 5 g gel. Actovegin 800 gel ocular asigura procesul de insanatosire in afectiunile oculare.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului