Litera V

#prospect #medicament

Vincamina, fiole

Prospect Vincamina, fiole

Prezentare farmaceutica
Drajeuri continand vincamina 10 mg (flac. cu 20 buc.); fiole a 1ml solutie injectabila continand vincamina 10 mg (cutie cu 5 sau 100 buc.).

Actiune terapeutica
Mareste circulatia si amelioreaza metabolismul cerebral, are efecte trofice si protectoare asupra neuronilor cerebrali.

Indicatii
Insuficienta cerebro-vasculara subacuta sau cronica, tulburari psiho-comportamentale ale senescentei, sindrom postcomotional in traumatismele craniene, sechele post-ictus; tulburari circulatorii ale urechii interne, boala Meniere, acufene, vertij.

Mod de administrare
Oral, initial 2 drajeuri (20 mg) de 3-4 ori/zi, apoi se scade la 1 drajeu de 3 ori/zi; intramuscular, 1-3 fiole/zi (10-30 mg), in cure de 10-30 zile, separate prin pauze de 10-15 zile; in perfuzie intravenoasa, 3-6 fiole (30-60 mg) in 250 ml solutie glucozata sau salina izotone, introduse in decurs de 4 ore, sub controlul presiunii arteriale (doza se micsoreaza cand varsta depaseste 70 de ani).

Reactii adverse
Rareori tulburari digestive.

Contraindicatii
Sarcina, tumori cerebrale cu hipertensiune intracraniana; prudenta si doze mici progresiv crescande in caz de sechele infarct si aritmii (se corecteaza eventual hipokaliemia); injectiile sunt contraindicate in cardiopatiile organice (insuficienta cardiaca, sechele dupa infarct), aritmii de cauza organica, bloc atrio-ventricular, tulburari electrocardiografice de repolarizare - situatii care impun prudenta si in cazul folosirii caii orale; prudenta la hepatici si in afectiunile convulsivante. Nu se injecteaza intravenos direct (in forma nediluata).

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea