Litera T

#prospect #medicament

Trisilicalm, comprimate

Prospect Trisilicalm, comprimate

Compozitie
Comprimate continand 0,500 g trisilicat de magneziu.

Actiune terapeutica
Trisilicatul de magneziu are proprietati antiacide si adsorbante. Ajuns in stomac, acesta intra in reactie cu acidul clorhidric, dand nastere clorurii de Mg si acid silicic hidratat, acesta din urma joaca rol de adsorbant al HCl, intensificand eficienta trisilicatului de magneziu, in ceea ce priveste scaderea aciditatii gastrice. Clorura de magneziu, rezultata din prima reactie chimica a trisilicatului, ajungand in intestin, reactioneaza cu continutul acestuia, astfel luand nastere carbonatul de magneziu, care se elimina prin fecale, si clorura de sodiu, care este resorbita. Consistenta gelatinoasa pe care trisilicatul de magneziu o capata in stomac favorizeaza acoperirea unui eventual ulcer cu o pelicula antiacida protectoare. Actiunea antiacida nu se manifesta chiar atat de rapid si are efecte simptomatice mai putin prompte decat carbonatii bazici, bicarbonatii sau oxizii. In schimb durata acestei actiuni este prelungita, practic egala cu cea a digestiei gastrice.

Indicatii
ulcerul gastric si duodenal (in special ulcerul peptic), gastrita hiperacida.

Doze si mod de administrare
Timp de 7-10 zile de la instituirea tratamentului se administreaza de 3 (sau chiar 4) ori pe zi cate 2 comprimate, ultima priza seara cat mai tarziu. Apoi doza zilnica se poate reduce la 3 comprimate in 3 prize. Preparatul se administreaza intre mese sau la 2 ore dupa masa.

Contraindicatii
Insuficienta renala, diaree indiferent de etiologie.

Reactii adverse
Relativ rar, o usoara tendinta la diaree.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea