Litera S

#prospect #medicament

Septrin, solutie perfuzabila

Prospect Septrin, solutie perfuzabila

Forma de prezentare:
Solutie perfuzabila 400 mg + 80 mg/5 ml; cutie 10 f. 5 ml


Indicatii:
Infectii cauzate de germeni sensibili: infectii ale cailor respiratorii (incluzand pneumonia cu pneumocystis carinii); infectii din sfera orl (exceptand tonsilitele produse de streptococi betahemolitici), infectii ale cailor urinare si rinichilor, incluzand si profilaxia infectiilor recurente; infectii ale organelor genitale, inclusiv prostatitele si unele boli venerice (nu este activ in sifilis); uretrita gonococica, ulcus molle, granulomatoza veneriana; infectii ale tractului digestiv: febra tifoida, paratifoida A si B, purtator cronic de bacil tific, shigeloze, diareea calatorilor; in bruceloze, nocardioze.


Doze si recomandari:
Adulti si copii peste 12 ani: 160-320 mg/zi, in 2 prize, in cazuri grave 240-480 mg/zi. Profilaxia de lunga durata a recidivei infectiei urinare: adulti: 160 mg/zi, seara. Copii sub 12 ani: 6-8 mg/kg si zi, in 2 prize. insuficienta renala: dozele se ajusteaza in functie de clearance-ul creatininei. Toate dozele sunt calculate in functie de trimetoprim.


Contraindicatii
Hipersensibilitate la sulfamide, trimetoprim si analogi ai trimetoprimului; eritem exsudativ multiform; trombocitopenie, granulocitopenie, anemie megaloblastica, deficit de G-6-PDH, anomalii ale hemoglobinei (Hb Koln si Hb Zurich), insuficienta renala grava; insuficienta hepatica, hepatita acuta, porfirie acuta, copii sub 6 ani. Tratament cu ciclosporina. Sarcina. Soferi si activitati de precizie.


Atentionari:
Afectiuni renale si hepatice usoare, afectiuni ale tiroidei, hipersensibilitate crescuta la antidiabetice si diuretice sulfamidice, deficit de ac folic, cromozom X fragil la copii cu retardare psihica. Monitorizarea tabloului sanguin (in special pentru trombocite in caz de tratament prelungit). Alaptare.


Reactii adverse:
Tulburari gastrointestinale, glosita, gingivita si stomatita, reactii de hipersensibilitate cu purpura, fotodermatoza, eritem nodos, cefalee, artralgii. Rareori: hepatoza colestatica, hipopotasemie, tinitus, reactii de hipersensibilitate severe ca sindrom Lyell, sindrom Stevens-Johnson sau dermatita exfoliativa. Foarte rar: cresterea incidentei infectiilor cu Candida albicans, miopie reversibila.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului