Litera S

#prospect #medicament

Sedergine r, comprimate efervescente

Prospect Sedergine r, comprimate efervescente

Compozitie
Comprimate efervescente a 3,500 g continand: acid acetilsalicilic 0,330 g, acid ascorbic (vitamina c) 0,200 g si excipienti

Actiune terapeutica
analgezic, antiinflamator, antipiretic, antiagregant plachetar.

Indicatii
Stari febrile si gripale; afectiuni reumatismale; nevralgii; dureri dentare; migrene; cefalee.

Doze si mod de administrare
Se dizolva comprimatele intr-un pahar cu apa.
Adulti: 1-3 comprimate, de 4 ori pe zi.
Copii: de la 4 la 10 ani: 1/2-1 comprimat, de 4 ori pe zi; 10-15 ani: 1-2 comprimate de 4 ori pe zi. Prizele vor fi delimitate la cel putin 4 ore. Nu se vor depasi niciodata 100 mg/kg corp si pe zi.

Contraindicatii
Copii sub 4 ani; alergie la acidul acetilsalicilic sau la antiinflamatorii; ulcer gastro-duodenal; afectiuni hemoragice sau risc de hemoragie; guta; litiaza renala, daca doza de vitamina C este mai mare de 1 g; ultimul trimestru de sarcina.

Masuri de precautie
Acidul acetilsalicilic in doze mari are proprietati antiinflamatorii si poate provoca inconveniente uneori grave, observate in cazul medicamentelor antiinflamatorii.
La copil se va respecta posologia in functie de varsta si greutate.
Se va utiliza cu prudenta in caz de: antecedente de ulcer gastro-duodenal sau hemoragii digestive; afectiuni renale; astm; menstre abundente; tratament anticoagulant concomitent; tratament cu un alt antiinflamator.
In sarcina se va evita tratamentul prelungit. O priza izolata in primele 2 trimestre nu pune probleme. In alaptare: acidul acetilsalicilic in prize repetate nu este indicat in perioada de alaptare.
In caz de dispozitiv intrauterin, acidul acetilsalicilic poate diminua efectul D.I.U.
In caz de regim desodat sau hiposodat, este necesar de stiut ca 1 comprimat de Sedergine contine 485 mg de sodiu si sa se tina cont de ratia zilnica. Este bine ca produsul sa nu fie administrat la sfarsitul zilei.

Reactii adverse
Pocnituri in urechi, senzatie de scadere a auzului, cefalee - sunt in general semnele supradozarii. In caz de dureri gastrice, epistaxis, gingivoragii, dureri abdominale, se va consulta medicul. In unele cazuri rare de hemoragie (melena, hematemeza), eruptii cutanate, crize de astm, se va intrerupe tratamentul imediat si se va consulta medicul. In caz de sarcina, acidul acetilsalicilic poate prelungi travaliul si intarzia nasterea. In caz de supradozare sau intoxicatie accidentala, se va preveni imediat medicul.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului