Litera R

#prospect #medicament

Roactemra, solutie perfuzabila

Prospect Roactemra, solutie perfuzabila

Compozitie
RoActemra este un concentrat pentru solutie perfuzabila (perfuzie intr-o vena). Acesta contine substanta activa tocilizumab.

Indicatii

RoActemra este utilizat pentru tratamentul adultilor cu artrita reumatoida activa moderata pana la severa (o boala a sistemului imunitar care determina inflamatia articulatiilor). Se utilizeaza in asociere cu metotrexat (un alt medicament utilizat in artrita reumatoida) la pacientii care nu au raspuns adecvat la sau care nu au tolerat alte tratamente, inclusiv medicamentele conventionale pentru artrita reumatoida (cum ar fi metotrexat) sau blocantii factorului de necroza tumorala (TNF). RoActemra poate fi utilizat ca tratament unic la pacientii care nu pot lua metotrexat. Medicamentul se poate elibera numai pe baza de reteta.

Administrare

Tratamentul cu RoActemra trebuie initiat de un medic cu experienta in diagnosticarea si tratamentul artritei reumatoide. RoActemra se administreaza o data la fiecare patru saptamani sub forma unei perfuzii care dureaza o ora. Doza recomandata este de 8 mg per kilogram de greutate corporala. Doza minima este de 480 mg, iar dozele care depasesc 1 200 mg nu au fost testate. S-ar putea sa fie nevoie de ajustarea dozei de RoActemra sau metotrexat sau de intreruperea tratamentului la pacientii care dezvolta afectiuni hepatice sau sanguine. Medicii trebuie sa monitorizeze atent rinichii pacientilor cu afectiuni renale moderate sau severe. Pacientilor tratati cu RoActemra trebuie sa li se dea un card special de atentionare, in care sa fie rezumate informatiile legate de siguranta medicamentului.

Actiune terapeutica

Substanta activa din RoActemra, tocilizumab, este un anticorp monoclonal. Un anticorp monoclonal este un anticorp (un tip de proteina) care a fost conceput pentru a recunoaste si lega o anumita structura (denumita antigen) care se regaseste in organism. Tocilizumab a fost conceput pentru a se lega de receptorul unei molecule mesager (citokina) din organism, numita interleukina-6. Acest mesager este implicat in determinarea inflamatiei si realizeaza niveluri crescute la pacientii cu artrita reumatoida. Blocand legarea interleukinei-6 de receptorii sai, tocilizumab reduce inflamatia si alte simptome ale artritei reumatoide.

Contraindicatii
Nu trebuie administrat la pacientii cu infectii active, severe. Medicii trebuie sa monitorizeze atent pacientii pentru semne de infectie care pot aparea in timpul tratamentului si trebuie sa prescrie RoActemra cu precautie la pacientii cu antecedente de infectii recurente sau pe termen lung sau boli care pot creste riscul de infectie, cum ar fi diverticulita (o boala care afecteaza intestinele) sau diabetul.

Reactii adverse
Cele mai frecvente efecte secundare asociate cu RoActemra (observate la mai mult de 1 din 10 pacienti) sunt infectiile ale cailor respiratorii superioare (guturai). Pentru lista completa a efectelor secundare asociate cu RoActemra, a se consulta prospectul. RoActemra nu trebuie administrat la persoanele care pot prezenta hipersensibilitate (alergie) la tocilizumab sau la oricare alt ingredient al acestui medicament.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Ce influenta are echinoctiul de toamna asupra noastra

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare