Litera R

#prospect #medicament

Rhinathiol, capsule

Prospect Rhinathiol, capsule

Compozitie
Carbocisteina 375 mg. Excipienti: lactoza, silicat coloidal, stearat de magneziu, indigo carmin, gelatina, dioxid de titan q.s.p.1 capsula.

Actiune terapeutica
Majoritatea afectiunilor bronhiilor si ale sferei O.R.L. sunt insotite de perturbari ale secretiilor locale (secretii ale mucoasei respiratorii). Mucusul, protector fiziologic al mucoasei, care in mod normal este limpede si fluid, devine mai abundent, gros, vascos si aderent. Aceasta supravascozitate antreneaza o staza a secretiilor, factor de suprainfectie. Rhinathiol capsule pentru adulti - este un mucolitic, diminueaza vascozitatea patologica a mucusului, il fluidifica si permite astfel eliminarea sa, favorizand procesul de vindecare. Rhinathiol capsule pentru adulti - este un mucoregulator. Permite o mai buna regenerare a mucoasei lezate.

Indicatii
in tratamentul afectiunilor cailor respiratorii care sunt insotite de anomalii ale mucusului, in special in peumologie: bronsite acute si cronice. O.R.L.: rinite, sinuzite, laringite.

Doze si mod de administrare
2 capsule de 3 ori pe zi (dimineata, pranz, seara), de preferinta intre mese. Durata tratamentului sa nu depaseasca 5 zile in cazul afectiunilor acute. Pentru afectiunile cronice la inceputul tratamentului cate 2 capsule de trei ori pe zi, apoi cate 2 capsule pe zi, durata tratamentului fiind de 10 zile pana la 3 saptamani, repetat de cateva ori pe an.

Contraindicatii
Ulcer gastroduodenal.

Masuri de precautie
A nu se administra capsulele copiilor sub 15 ani. Este preferabila administrarea siropului 2% sau 5%.

Reactii adverse
Posibile tulburari gastrointestinale (dureri de stomac, greata, diaree). Daca apar, se va reduce doza.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Ce influenta are echinoctiul de toamna asupra noastra

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare