Prospect Prempro

Indicatii
Simptome vasomotorii moderate / severe asociate menopauzei la femei cu uter intact. atrofie vulvara si vaginala. profilaxia osteoporozei.

Doze si mod de administrare
Comprimate; simptome vasomotorii determinate de menopauza, atrofie vulvara si vaginala, profilaxia osteoporozei: premPro: 1 tableta 0,625/2,5 mg/zi. Premphase: 1 tableta de 0,625 mg estrogeni conjugati o data pe zi in zilele 1-14 si 1 tableta 0,625/5 mg zilnic in zilele 15-28.

Contraindicatii
Sarcina cunoscuta sau suspectata, inclusiv utilizarea ca test diagnostic de sarcna. cancer de san cunoscut sau suspectat sau neoplazie estrogen-dependenta. sangerari vaginale anormale nediagnosticate. Istoric sau prezenta tromboflebitei, bolii trombembolice sau a AVC. Disfunctie sau boala hepatica. Lactatia.

Masuri de precautie
Se pare ca estrogenii cresc riscul de dezvoltare al carcinomului endometrial dupa instalarea menopauzei. Nu administrati estrogeni in timpul sarcinii. Utilizarea progestativelor in timpul primelor patru saptamani de sarcina nu este recomandata. Utilizati cu precautie in afectiunile agravate de retentia de lichide, inclusiv in astm, epilepsie, migrena, insuficienta renala si cardiaca. La pacientii cu defecte familiale ale metabolismului lipoproteinelor, estrogenii pot creste semnificativ nivelele trigliceridelor serice, ceea ce poate determina pancreatita si alte complicatii.
Observatii pentru pacient – familie: accentuati importanta prezentarii la control pentru evaluarea necesitatii continuarii terapiei. Atunci cand medicamentul este utilizat pentru a controla simptomele vasomotorii, in atrofia vulvara sau vaginala, reevaluati la fiecare 3-6 luni. Daca se utilizeaza pentru profilaxia osteoporozei, monitorizati atent pentru semnele cancerului endometrial. Luati in considerare si alte terapii disponibile (bifosfonati) pentru profilaxia fracturilor. In prezenta hemoragiilor vaginale anormale persistente sau recurente, sunt necesare metode diagnostice pentru a exclude malignitatea.
Evaluarea si controlul terapiei: notati orice istoric sau experienta de terapie de substitutie. Evaluati afectiunile preexistente ce pot periclita eficacitatea terapiei: insuficienta hepatica, hiperlipidemia, tromboflebita, tulburarile trombembolice, cancerul mamar sau neoplaziile estrogen-dependente, hemoragiile vaginale anormale nediagnosticate. Monitorizati atent in timpul terapiei.
Interactiuni medicamentoase: vezi fiecare medicament.

Reactii adverse
Vezi fiecare medicament.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Cauta-ti perechea