Litera O

#prospect #medicament

Oxisept 10%, solutie

Prospect Oxisept 10%, solutie

Compozitie
Povidon iodat 10%, excipient 0,5 pana la 240 ml.

Actiune terapeutica
antiseptic local, cu spectru larg bactericid si fungicid.

Indicatii
Uz chirurgical sau general. Chirurgie: pre- si postoperator in zona de abordare chirurgicala; pentru dezinfectarea plagilor, arsurilor de gradul 2 si 3, ulcerelor de decubit si de staza. Dermatologie: pentru infectii microbiene si fungice ale pielii, ulcere si chisturi infectate, piodermite; acnee simpla si acneea vulgaris. Ginecologie: antiseptic si deodorant pentru dusuri igienice de rutina (o lingurita intr-un litru de apa calduta). Pentru dusuri terapeutice in diferite infectii vaginale (moniliaza, tricomoniaza) se folosesc 2 lingurite intr-un litru de apa calduta, zilnic sau conform indicatiilor medicului. Oxisept solutie 10% are efect bactericid fata de toti germenii in 30 de secunde.
Atentie! Oxiseptul are efect spermicid si nu se utilizeaza pentru dusuri vaginale daca se doreste o sarcina. Daca apar efecte nedorite opriti cura si consultati doctorul.

Contraindicatii
Nu se recomanda la bolnavi ce sufera de tiroida sau la cei cu hipersensibilitate la iod.

Masuri de precautie
Se evita ingestia si se evita contactul cu instrumentele chirurgicale din fier, argint sau mercur. De asemenea, nu se utilizeaza concomitent cu produse dermatologice care contin mercur sau derivati de mercur.
Supradozare: in caz de ingestie accidentala sau intentionata a unei cantitati mari de medicament, se ingera lapte sau ulei vegetal sau se efectueaza spalaturi gastrice. In aceste cazuri se recomanda asistenta medicala.

Reactii adverse
Foarte rar pot aparea reactii alergice.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea