Litera N

#prospect #medicament

Nafazin, solutie nazala

Prospect Nafazin, solutie nazala

Forma de prezentare:
Solutie nazala 0,025%, 0,05%; cutie x 1 fl. x 10 ml


Indicatii:
Tratamentul simptomatic al congestiei nazale in: rinita non-alergica, rinita alergica sezoniera si perena, afectiuni sinuzale (prin facilitarea eliminarii secretiilor), otita medie (ca adjuvant). Nu se utilizeaza ca tratament de intretinere.


Doze si recomandari:
Adulti si copii peste 6 ani: 2-3 picatiri, in fiecare nara, de 2 ori/zi, dimineata si seara.


Contraindicatii
Hipersensibilitate la unul din componenti. glaucom cu unghi inchis; pacienti in tratamentul cu IMAO; rinita uscata sau atrofica; dupa hipofizectomie transsfenoidala sau dupa o interventie la nivel nazal sau bucal cu afectarea durei mater. sarcina si alaptare.


Atentionari:
hipertensiune arteriala, afectiuni coronariene, hipertiroidism sau diabet zaharat. Pacienti care reactioneaza puternic la adrenergice (insomnie, vertij, tremuraturi, aritmie cardiaca). Se administreaza maxim 3-5 zile; utilizarea prelungita si excesiva conduce la hiperemie secundara si rinita cronica.


Reactii adverse:
Locale: senzatie de arsura si iritare la nivelul nasului si gatului. In utilizare excesiva si prelungita: uscaciunea mucoasei nazale, hiperemie secundara si o rinita iatrogena. Generale: greata, cefalee, insomnie, bradicardie si rareori palpitatii. Izolat manifestari alergice sistemice si tulburari pasagere ale vederii.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului