Litera L

#prospect #medicament

Lincodar, capsule

Prospect Lincodar, capsule

Forma de prezentare:
Capsule 500 mg; ct. x 2 blist. x 8 cps.


Indicatii:
Infectii severe produse de: stafilococi sensibili la meticilina, streptococi, Corynebacterium diphteriae, Campylobacter, Gardnerella vaginalis, Mycoplasma sp., chlamydia trachomatis, clostridium perfringens, Actinomyces, Propionibacterium, Peptostreptococcus, Fusobacterium, Veillonella, inclusiv anaerobi - infectii ORL, bronhopulmonare, stomatologice, cutanate, osteo-articulare, infectii abdominale postchirurgicale, septicemii.


Doze si administrare:
Int.: Adulti: 500 mg la 6-8 ore. Copii (peste o luna): in infectii grave: 30-60 mg/kg/zi divizate in 3 sau 4 doze egale.


Contraindicatii
Hipersensibilitate la lincomicina sau clindamicina. Copii sub o luna; prematuri.


Atentionari:
Nu este indicata in meningite; risc de colita pseudomembranoasa; prudenta in antecedente de astm sau alergii; monitorizarea hemogramei, functiei renale si hepatice; IR; IH; interactiuni medicamentoase cu eritromicina, curarizante; sarcina si alaptare.


Reactii adverse:
Dureri abdominale, diaree persistenta inclusiv colita pseudomembranoasa, greata, varsaturi, alergii, suprainfectii fungice, afectare hepatica, reactii la locul injectarii.


Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Cauta-ti perechea