Litera D

#prospect #medicament

Depakine, drajeuri

Prospect Depakine, drajeuri

Indicatii
Antiepileptic, recomandat in tratamentul diferitelor forme de epilepsie a adultilor si copiilor si al unor tulburari de comportament din timpul convulsiilor. Comprimatele se vor administra numai la copii cu greutatea peste 25 kg.

Contraindicatii
Nu trebuie folosit daca exista antecedente (personale sau eredocolaterale) de icter grav, in special de origine medicamentoasa.

Precautii
Supuneti-va cu regularitate controlului medical; preveniti medicul in caz de sarcina sau daca doriti sa ramaneti insarcinata. Inca de la inceputul perioadei de sarcina medicul va putea aplica o supraveghere prenatala specializata, adaptata cazului dvs. si tratamentului pe care il urmati. Daca manifestati oboseala, somnolenta, lipsa poftei de mancare insotita de varsaturi repetate sau reaparitia crizelor, consultati imediat medicul.

Reactii adverse
Greata, dureri epigastrice (la inceputul tratamentului), tulburari ale functiei hepatice sau pancreatice, caderea temporara a parului, tremuraturi usoare ale mainilor, cresterea poftei de mancare.

Mod de administrare
Drajeuri - Doza medie pentru 24 ore se administreaza in 2-3 prize, de preferinta in timpul meselor: 20-30 mg/kg. Masura cea mare se foloseste pentru administrarea unei doze de 200 mg, iar cea mica pentru o doza de 100 mg. Prescriptia se efectueaza in mg. In toate cazurile trebuie sa respectati cu strictete indicatiile medicale.
Sirop - Flaconul de Depakine sirop este insotit de o lingurita dozatore. Masura cea mare se foloseste pentru administrarea unei doze de 200 mg, iar cea mica pentru o doza de 100 mg. Prescriptia se efectueaza in mg. In toate cazurile trebuie sa respectati cu strictete indicatiile medicale.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului