Litera A

#prospect #medicament

Aspegic, flacoane injectabile

Prospect Aspegic, flacoane injectabile

Ce este Aspegic pulbere si pentru ce se utilizeaza

Indicatii

Alergii diverse; stari febrile; afectiuni reumatice.

Mod de administrare

Se dizolva continutul unui flacon in cei 5 ml de apa din fiola. Se injecteaza, dupa dizolvarea completa a pulberii, i.m. profund sau i.v., direct ori in perfuzie i.v., prin intermediul unei solutii vehicul (solutie de clorura de sodiu, glucoza sau sorbitol). Se recomanda evitarea amestecului in aceeati seringa a Aspegic Injectabil 0,5 g cu alte produse injectabile. Aspegic Injectabil 0,5 g poate fi utilizat in cura prelungita.
Adulti: per injectie: 1 sau 2 flacoane; in dureri intense, se recomanda administrarea a 2 flacoane o data i.v.; in 24 de ore: - de obicei 1 sau 4 flacoane; in anumite cazuri, posologia zilnica poate ajunge la 8 flacoane.
Copii peste 6 ani: de la 10 la 25 mg/zi. De la 6 la 10 ani: 1/2 pana la 1 flacon/zi. Peste 11 ani: 1 pana la 2 flacoane/zi.

Atentionari si precautii

Contraindicatii

Boli ulceroase gastroduodenale; accidente anterioare de hipersensibilitate la salicilati; riscuri hemoragice.
Atentie! Absolut contraindicat in ultimul trimestru de sarcina.

Precautii

Produsul este rezervat adultilor si copiilor peste 6 ani. Trebuie folosit cu prudenta in caz de: antecedent de ulcer gastro-duodenal sau de hemoragii digestive; insuficienta renala; astm; dispozitiv intrauterin.
Nu se recomanda: in caz de guta; in menoragii, din cauza riscului de crestere a duratei si a fluxului menstrual.
Sarcina
: Administrarea de scurta durata in timpul primelor doua trimestre ale sarcinii nu pare sa creeze probleme. In schimb administrarea este absolut contraindicata in timpul ultimului trimestru de sarcina.

Reactii adverse posibile

La doze mari: tiuit in urechi, senzatie de scadere a acuitatii auditive, cefalee; sindroame hemoragice cu cresterea timpului de sangerare, hemoragii digestive; accidente de sensibilizare (edem, urticarie, astm, accidente anafilactice). Riscurile de dureri abdominale sau de ulceratii gastrice sunt foarte reduse cu Aspegic Injectabil 0,5 g datorita modului sau de admnistrare.

Informatii suplimentare

Compozitie

Pulbere: Acetil salicilat de lizina 0,9 g corespunzand la 0,5 g acid acetil salicilic. Glicina 0,1 g. Solvent: apa pentru preparat injectabil.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea