Litera L

#prospect #medicament

L-thyroxin 100 - comprimate

Prospect L-thyroxin 100 - comprimate

Prospect produs: L-THYROXIN 100 Berlin-Chemie








Afisare pentru tiparire
L-THYROXIN 100 Berlin-Chemie
, comprimate


levothyroxinum









Compozitie: 1 comprimat L-Thyroxin 100 Berlin-Chemie contine: 100 mcg levotiroxina sodica.


Indicatii: Hipotiroidie de orice etiologie; toate formele de carenta de hormoni tiroidieni; dupa o strumectomie, ca profilaxie a recidivei; gusa benigna eutiroidiana, medicatie de sustinere, in timpul administrarii de antitiroidiene, din cursul unui tratament destinat unei hipertiroidii, dupa obtinerea statusului eutiroidian (nu si in caz de sarcina); tratament supresor si substitutiv al unei guse maligne (in mod special dupa strumectomie); test de supresie tiroidiana.


Contraindicatii Hipertiroidii, exceptie medicatia de sustinere in timpul administrarii de antitiroidiene, infarct miocardic recent; angor pectoris sau infarct miocardic la bolnavi hipotiroidieni si in varsta; miocardite; disfunctii corticosuprarenaliene netratate. Atentie: La pacientii in varsta, in coronaropatii, insuficienta cardiaca, tahiaritmii.


Efecte adverse: In caz de supradozare sau crestere rapida a dozei apar manifestari de hipertiroidism (trermuraturi ale degetelor, tahicardie, hiperhidroza, diaree, tulburari de ritm cardiac, status anginos, insomnie, glucozurie, pierderi in greutate - modificari neuropsihice).


Interactiuni: Fenitoin, salicilati, furosemid (doze mari), clofibrat, nivele plasmatice ridicate de hormoni tiroidieni. Anticoagulante orale: cresterea timpului de protrombina. Antidiabetice: cresterea sau scaderea efectului hipoglicemiant. Colestiramin: inhibarea resorbtiei de levotiroxina.


Mod de administrare: Doza zilnica individuala trebuie stabilita in urma unor investigatii paraclinice precum si in functie de datele examenului clinic. Un nivel mai crescut al necesarului de hormoni tiroidieni apare in timpul sarcinii. La pacienti in varsta sau in cazuri la care insuficienta tiroidiana este veche se va monitoriza cu atentie doza prescrisa. Schema terapeutica standard: In caz de insuficienta tiroidiana se recomanda initierea tratamentului la adulti cu 1/2 - 1 comprimat pe zi, doza care va fi crescuta sub supravegherea medicului cu cate 1/2 comprimat la intervale de 2 - 4 saptamani, pana la atingerea dozei zilnice de 1 1/2 - 2 1/2 comprimate. Tratamentul in cazul copiilor va fi initiat cu o doza zilnica de 1/2 comprimat. Pentru a face fata necesitatilor impuse de crestere, doza zilnica poate ajunge la 1-2 comprimate. Ca terapie de substitutie: pentru cazurile cu hiperfunctie tiroidiana tratate prin supresie hormonala, se recomanda 1/2-1 comprimat/zi; postoperator, dupa strumectomie pentru nodul tiroidian malign, se recomanda 1 1/2 - 3 comprimate/zi.

Doza de intretinere in mcg /zi de levotiroxina-sodica.

 

Struma

Hipotiroidie



nou-nascut


12,5


4 mcg/kg corp



sugari sub 3 luni


25 - 37,5


25



sugari sub 6 luni


25 - 37,5


37,5



copii mici sub 1 an


25 - 37,5


37,5



copii mici sub 5 ani


25 - 62,5


50



scolari sub 7 1/2 ani


50 - 100


75 - 100



scolari sub 12 ani


100 - 150


100



adulti


75 - 200


125 - 250




Doza zilnica totala se administreaza dimineata pe nemancate cu cel putin o jumatate de ora inaintea micului dejun fara a sfarama comprimatul, cu o mica cantitate de lichid. Durata tratamentului va fi stabilita de medic. Administrarea se va face regulat.


Forma de prezentare: Cutii cu: 30 comprimate; 50 comprimate (2 blistere a 25 comprimate); 100 comprimate (4 blistere a 25 comprimate); 84 comprimate (ambalaj calendar, 4 blistere a 21 comprimate). Valabilitate: 3 ani.

A.P.P.: Producator: Berlin-Chemie Menarini Group

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului