Litera F

#prospect #medicament

Fiobilin, comprimate

Prospect Fiobilin, comprimate

Ce este Fiobilin si pentru ce se utilizeaza

Indicatii

Colecistita cronica, diskinezie biliara, constipatie cronica (hepatogena) migrene si convalescenta dupa hepatita acuta cu virus A (epidemica).

Mod de administrare

Adulti: 1-2 comprimate Fiobilin 250 mg, de 3 ori pe zi, dupa mese, timp de 15 zile. Copii: 7-15 ani, 1-2 comprimateFiobilin 250 mg pe zi.

Atentionari si precautii

Contraindicatii

- icter mecanic (inclusiv litiaza biliara obstructiva), litiaza biliara in faza dureroasa, colecistita acuta;

- insuficienta hepatocelulara severa, hepatita acuta, hepatita cronica evolutiva, ciroza decompensata;

- apendicita.

Precautii

Nu sunt necesare.

Interactiuni medicamentoase

Asocierea cu diuretice sau antihipertensive poate determina scaderea pronuntata a potasemiei. Laxativele scad absorbtia acidului dehidrocolic.

Deoarece acidul dehidrocolic poate influenta absorbtia altor substante, se recomanda administrarea lui la interval de doua ore fata de acestea.

Sarcina si alaptarea

Nu se recomanda utilizarea acidului dehidrocolic in timpul sarcinii. Acidul dehidrocolic se excreta in laptele matern, de aceea se recomanda evitarea utilizarii lui in timpul alaptarii.

Conducerea vehiculelor si folosirea utilajelor

Nu se cunosc.

Reactii adverse posibile

In timpul tratamentului cu acid dehidrocolic pot sa apara dureri epigastrice, flatulenta, diaree, iritatie rectala, scaderea pronuntata a potasemiei. Rar pot aparea urmatoarele reactii adverse: iritabilitate, confuzie, cefalee, eruptii cutanate, dificultati in respiratie, palpitatii, crampe musculare, oboseala si slabiciune.

Supradozaj

In caz de supradozaj apar urmatoarele simptome: varsaturi si depletie electrolitica. Se recomanda spitalizare.

Cum se pastreaza Fiobilin

A nu se utiliza dupa data de expirare inscrisa pe ambalaj. A se pastra la temperaturi sub 25 grade Celsius, in ambalajul original. A nu se lasa la indemana copiilor.

Informatii suplimentare

Compozitie

Un comprimat contine 250 mg acid dehidrocolic si excipienti: povidona K30, acid stearic, dioxid de siliciu coloidal, stearat de magneziu, amidon de porumb, talc, crospovidona.

Grupa farmacoterapeutica: terapia vezicii biliare, preparate continand acizi biliari.

Ambalaj

Cutie cu 1 blister Al/PVC a 10 comprimate. Cutie cu 2 blistere Al/PVC a cate 10 comprimate. Cutie cu 5 blistere Al/PVC a cate 10 comprimate.

Fabricant

S.C. Terapia S.A., Cluj-Napoca, Romania

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului