Terapii alternative

#depresie #cromoterapie #meloterapie #aromaterapie #sport #masaj #sauna

Trateaza depresia cu terapii alternative

Depresia este una dintre cele mai raspandite afectiuni psihice, insa din fericire aceasta se trateaza in general destul de usor. In mod normal se apeleaza la tratamente medicamentoase si la consiliere psihologica , insa o varianta ajutatoare o reprezinta si terapiile alternative.


Iata cateva dintre cele mai puternice si benefice terapii alternative pentru tratarea depresiei.


Cromoterapia sau terapia prin  culori


Daca ai posibilitatea, apeleaza la cromoterapie: vopseste peretii camerei in culori cat mai placute ochiului. De exemplu, galbenul ofera o stare de liniste, inviorare, caldura, satisfactie si are efect calmant. De asemenea, verdele echilibreaza psihicul, indeparteaza anxietatea, relaxeaza mintea si trupul, fiind o culoare recomandata persoanelor nevrotice. In aceeasi categorie intra si culoarea albastra care ofera o stare de relaxare garantata.


Desigur, daca alegi sa iti vopsesti dormitorul in aceste culori, opteaza totusi pentru nuante cat mai pale si nu tipatoare, care sa te oboseasca.


Meloterapia


Meloterapia sau terapia prin sunete si muzica s-a dovedit a fi extrem de eficienta in tratarea depresiilor si a bolilor psihice usoare. Un exemplu foarte clar il reprezinta situatia soldatilor din antichitate care, inainte de a pleca la razboi, ascultau sunete linistitoare pentru a deveni mai relaxati si pentru a scapa de frica sau deprimare.


Asculta cantece de leagan, sunete ale naturii (apa curgatoare, pasarele ciripind etc) atunci cand te simti nelinistit, seara inainte de culcare, pe drum, la birou sau cand esti acasa si vrei sa te linistesti. Evita melodiile de dragoste, triste, care emana un mesaj emotional sau pe cele agresive care instiga la violenta.


Masajul si sauna


Un masaj relaxant te va face sa vezi viata un pic mai colorata. Aceste momente de destindere te bine dispun si te revigoreaza, cu atat mai mult daca masajul este facut cu uleiuri esentiale frumos parfumate.


De asemenea, sauna sau baia turceasca reprezinta un rasfat pentru trup si suflet. In mod normal baia turceasca vine insotita de meloterapie si aromaterapie, astfel ca efectele sale vor fi vizibile intr-un timp mai scurt. In urma unor minute de sauna vei scapa de toate gandurile negre, de starile de neliniste si pesimism.

 

Aromaterapia


Cel mai bun exemplu pentru o aroma antidepresiva este uleiul esential de vanilie. Acesta are efecte imediate si, utilizat in mod corect, confera o stare de fericire, de bucurie.


Alte uleiuri care functioneaza foarte bine impotriva depresiei sunt cele de: portocala, trandafir, iasomie, mandarina, rozmarin.


Sport


Gaseste un sport care sa iti placa si de care sa te tii pentru o vreme indelungata. Fie ca este vorba de inot, pillates, tae-bo sau zumba, sportul poate fi considerat o terapiei extraordinara pentru trup si suflet.



De asemenea, mersul pe role, pe bicicleta, tenisul sau ping pongul sunt sporturi care incurajeaza socializarea si iesirile cu prietenii. In acest fel vei impusca trei iepuri dintr-o lovitura: vei petrece mai mult timp cu prietenii, vei fi mai fericit, mai bine dispus si vei avea un tonus muscular excelent.


Atentie! Evita sa consumi alcool sau alte substante care acutizeaza starea in care te afli.


Sursa foto : hypnosisiseasy.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din naturist

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog: Cea de-a patra stare de agregare a materiei, in sprijinul esteticii

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Gustari sanatoase pe care le putem da copiilor la scoala

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare