Terapii alternative

#miere manuka #tratament arsuri #polen crud #apiland #produse apicole #miere #arsuri solare #laptisor de matca

Trateaza arsurile solare cu miere naturala

Vara, atunci cand am vrea sa profitam cat mai mult de soare, uitam sa ne mai ridicam de la plaja si ajungem adesea sa ne confruntam cu arsuri ale pielii greu de indurat. Insa Mama Natura a fost prevazatoare. Arsurile solare se trateaza in cel mai natural mod posibil cu ajutorul mierii de albine.

Mierea este un leac stravechi si foarte eficient in tratarea ranilor, insa proprietatile ei au fost mult subestimate odata cu generalizarea folosirii antibioticelor, in secolul XX.  In timp, germenii patogeni au devenit rezistenti la antibiotice, motiv pentru care cercetarile de ultima ora se indreapta din nou catre beneficiile pe care le ofera mierea de albine. Un studiu publicat in International Journal of Clinical Practice propune utilizarea mierii in tratamentul plagilor chirurgicale, datorita proprietatilor sale terapeutice. Si asta intrucat mierea este unul dintre cele mai puternice cicatrizante naturale, ajutand la vindecarea rapida si fara complicatii a ranilor.

Masti pe baza de miere naturala

 

Sursa foto: manukahoneyusa.com

Tocmai datorita acestor calitati ea este indicata si in tratarea arsurilor solare, mult mai des intalnite in special in lunile de vara. E adevarat ca pielea arata mai frumos bronzata, insa efectul razelor ultraviolete se vede abia peste 10-20 de ani. Dincolo de asta, o piele expusa timp indelungat la soare se arde. In acest caz, specialistii ApiLand recomanda tratamentul cu miere.

Aplicata pe piele, mierea cruda de salcam sau de tei calmeaza arsurile diminuand discomfortul provocat de razele soarelui. Dupa cum spuneam, mierea este un cicatrizant natural care ajuta la refacerea epidermei afectate de prea mult soare. In plus, mierea impiedica exfolierea pielii si revitalizeaza tesuturile distruse de razele ultraviolete.

Pentru un tratament si mai eficient se recomanda aplicarea unui strat subtire de laptisor de matca pe zona afectata sau amestecul format dintr-un gram de laptisor de matca pur si 50 de mililitri de miere cruda. Aceasta „crema” naturala hidrateaza pielea redandu-i elasticitatea.

Mierea de Manuka imbunatatita cu aloe vera este si ea un leac perfect pentru pielea afectata de razele nocive ale soarelui.

Foloseste cocktailul apicol

 

Sursa foto: flickr.com

Un calmant excelent este reprezentat si de combinatia dintre miere si zeama de lamaie. Amesteca patru lingurite de miere cu o lingurita de suc proaspat de lamaie si aplica pe piele. Poti combina la fel de bine mierea cu lapte, in parti egale.

Cand arsurile s-au diminuat e bine sa se aplice regulat pe piele un asa-zis cocktail format tot din produse apicole. Si anume miere, polen crud de trandafir salbatic, laptisor de matca si imbogatit cu elastina si placenta.

Toate produsele apicole de care ai nevoie le gasesti la ApiLand. De la laptisor de matca pur, polenuri crude, miere de tei, salcam sau poliflora si miere de Manuka, la polen uscat, propolis purificat, pastura si tonice apicole. Toate acestea le ai acum la doar un click distanta. Viziteaza magazinul online apiland.ro si vei descoperi o multime de oferte interesante.

Foto: venusbuzz.com

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din naturist

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Sfecla rosie, aliat de nadejde in curele de slabit

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare