Terapii alternative

#raceala #acnee #anexita #tinctura #propolis #tinctura de propolis

Tinctura de propolis - beneficii si utilizari

Propolisul este recunoscut ca fiind cel mai puternic antibiotic natural si se afla printre cele mai bune remedii naturiste, pentru o serie larga de afectiuni. Cu ajutorul tincturii de propolis, care este un produs la indemana oricui, se poate intari imunitatea, se pot trata raceli, anexite, cistite, dureri in gat, tuse uscata , hipertensiune sau infectii urinare.


Propolisul este un produs al albinelor si are proprietati  curative deosebit de puternice, fiind cunoscut pentru efectele sale bactericide, bacteriostatice si antifungice.


Acest medicament si antibiotic natural are la baza ingrediente cum ar fi ceruri, aminoacizi, balsamuri, fermenti, microelemente, substante antibiotice, rasini, acizi aromatici, acizi, derivati flavonici, acid ferulic. Toate aceste ingrediente combinate propulseaza propolisul in topul celor mai bune si puternice tratamente naturale . Un aspect foarte important este faptul ca specialistii in medicina naturista sunt ferm convinsi de faptul ca metoda cea mai eficace de administrare a propolisului ramane tinctura. Tinctura de propolis se gaseste in orice mahazin naturist, dar si in unele farmacii, iar pretul produsului este in jur de 9 ron.

 
Ai nevoie de tinctura de propolis?  Click AICI.
 


Iata cateva dintre afectiunile care pot fi tratate cu ajutorul propolisului:


Tensiune arteriala


Propolisul, polenul si pastura scad, in timp, riscul instalarii bolilor cardiovasculare, prin indepartarea radicalilor liberi incriminati de aparitia aterosclerozei. Mai mult decat atat, studiile efectuate de-a lungul timpului au demonstrat ca tinctura de propolis reduce considerabil tensiunea arteriala si are efect sedativ in cazul durerilor.


Se consuma zilnic, timp de o luna, 5 picaturi de propolis amestecate intr-un pahar cu ceai de galbenele, indulcit cu putina miere.


Anexita


Anexita este o boala care afecteaza 4 din 5 femei active sexual si se manifesta prin senzatii de usturime si durere la urinare, incontinenta urinara, tensiune si arsura locala, dureri de spate, sangerari intre menstruatii, dureri in timpul contactului sexual, febra, diaree, stari de voma etc.


Timp de doua saptamani, consuma in fiecare seara cate 25 de picaturi de tinctura de propolis amestecate intr-un pahar cu suc de portocale, compot sau ceai neindulcit. Gustul tincturii nu este deloc placut, insa este garantat ca efectele se vor vedea intr-un timp foarte scurt.


De asemenea, la plafar se gasesc ovule cu propolis care se pot utiliza seara, dupa baie, timp de 10 zile. Acestea vor ajuta tinctura sa elimine mai repede simtomele si intr-un final boala.


Atentie! Nu intrerupe tratamentul chiar daca simtomele dispar.


In timpul tratamentului, contactele sexuale sunt interzise si este recomandat ca ambii parteneri sa urmeze tratamentul.


Infectii urinare


infectia urinara se manifesta prin usturimi la urinare, urinari frecvente si senzatie locala de usturime, urina cu sange, greata, varsaturi, dureri localizate in bazin etc.


Tinctura de propolis poate fi utilizata in infectii reno-urinare (1 lingurita de tinctura de 3-4 ori pe zi, pe o perioada de 15 zile. Avand in vedere ca in cazul infectiilor urinare se recomanda consumarea unor cantitati foarte mari de apa, poti adauga tinctura de propolis in apa plata sau diverse ceaiuri.


Raceala


Pe langa o baie fierbinte la picioare si eventual un paracetamol, bea o cana de ceai in care ai pus o felie de lamaie si 10 picaturi de tinctura de propolis. Consuma acest produs de 3 ori pe zi, iar in cel mult doua zile, iti vei reveni complet.


Propolisul mentine la distanta virusii si intareste sistemul imunitar intr-o perioada scurta de timp.


Acnee


Acneea poate fi si ea tratata cu ajutorul tincturii de propolis. In fiecare seara, dupa curatarea tenului cu un gel bland, special pentru tenul acneic, se sterg fata cu o discheta de bumbac imbibata in tinctura de propolis. Dupa 10 minute se repeta tratamentul si se lasa sa actioneze jumatate de ora dupa care se clateste tenul cu apa calduta.


De asemenea, tinctura de propolis are efect dezinfectant si antibacterian, motiv pentru care se poate utiliza in dezinfectarea ranilor, dar si pe post de compresa in cazul unor arsuri usoare, varice, edeme.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din naturist

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Gustari sanatoase pe care le putem da copiilor la scoala

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi: Fertilizare in vitro cu ovocite donate. Indicatii si sanse de reusita

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi, medic specialist obstetrica-ginecologie

Pune o intrebare