Terapii alternative

#masaj #durere #acupunctura #meditatie #durere cronica #terapii alternative

Terapii alternative pentru durerea cronica

O viata echilibrata este cheia unei sanatati de fier, fara dureri, stres si depresie. Masajul, acupunctura sau meditatia sunt metode moderne prin care poti indeparta durerea cronica. Ajuta insa si sprijinul familiei si al priteniilor, implicarea in proiecte sociale si miscarea.

 

Masaj


Masajul este o modalitate ideala de a inlatura durerile cronice. Cercetatorii spun insa ca durerile cronice pot disparea si atunci cand tu oferi masaj partenerului tau. Masajul are numeroase beneficii psihice si fizice. Masajul reduce hormonii de stres, anxietatea si depresia.

Mangaierile sunt aspecte importante ale suportului social si ajuta la indepartarea durerilor. Masajul este extrem de important in special prin faptul ca ajuta la conectarea a doua persoane. Cele doua persoane se vor simti mai bine si vor descoperi ca nu sunt singure in lupta cu durerile si boala.

Specialistii sunt de parere ca suportul social joaca un rol improtant in vindecarea unei persoane.
 

Socializare


Durerea cronica te poate face sa te simti lipsit de speranta. Aceste sentimente negative pot agrava insa durerile. Pentru a scapa din acest ciclu, incearca sa imbunatatesti modul in care iti controlezi viata.

Familia si prietenii sunt foarte importanti pentru a te simti mai bine, atat fizic, cat si psihic. Incearca sa petreci mai mult timp cu acestia si evita sa ramai prea mult timp singur, in casa.

Implica-te in diverse activitati alaturi de prieteni sau colegi de munca, fa mai multa miscare si simte-te bine cu tine si viata ta. In acest fel te vei simti mai bine si mai implinit, vei gasi noi resurse in viata ta, iar depresia si durerile vor disparea.
 

Acupunctura


Acupunctura este o metoda complexa de tratare a anumitor afectiuni si ocupa un loc special in medicina traditionala. Vindeca durerile cronice

Acupunctura se bazeaza foarte mult pe energiile care traverseaza corpul uman, iar acest flux de energii trebuie sa fie mereu in echilibru, pentru ca blocarea acestuia determina apraitia bolilor.

Acupunctura a devenit in timp o forma de tratament foarte raspandita, care a castigat increderea tuturor celor care nu mai sperau in sansele oferite de medicina moderna.
 

Miscare


Miscarea este esentiala pentru un organism sanatos si viguros. Este un tratament eficient si pentru indepartarea durerilor. Lipsa sportului si a miscarii duce la slabiciune, dureri, oboseala si probleme de memorie .

Specialistii sunt de parere ca miscare regulata si somnul sunt necesare pentru ca o persoana sa functioneze corect.

Este insa indicat sa nu exagerezi cu practicarea sporturilor. Acest lucru poate duce la agravarea durerilor.
 

Antidepresive


Antidepresivel sunt folosite atat pentru a trata depresia, cat si pentru dureri. Chiar daca pacientul nu sufera de depresie, aceste medicamente sunt utile pentru indepartarea durerilor cronice.

Trebuie insa sa fii atent la aceste antidepresve, deoarece nu toate sunt indicate pentru tratarea durerilor.Medicamentele care maresc nivelul de serotonina din creier nu sunt eficiente pentru dureri.
 

Meditatie


Meditatia este una dintre cele mai noi forme de vindecare, dar care are numerosi adepti. Imbunatateste starea psihica, schimba structura creierului si stimuleaza metabolismul. Este utila si in tratarea durerilor.

Meditatia mareste rezistenta la stres, scade anxietatea si depresia. Imbunatateste calitatea somnului si inlatura durerile cronice. Unii specialisti sunt de parere ca este mai eficienta decat analgezicele.

Gaseste maseuri si saloane de masaj online pe www.cautmasaj.ro.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din naturist

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Sfecla rosie, aliat de nadejde in curele de slabit

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Vedeta lunii septembrie: anghinarea. De ce merita cumparata?

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare