Terapii alternative

#boala #inima #libidou #rasoteca #terapie prin ras #ras #terapie

Terapia prin ras mareste libidoul

O inima sanatoasa , o piele impecabila, un abdomen de invidiat sau cresterea libidoului sunt doar cateva dintre beneficiile rasului. Iar daca vei pune la socoteala amuzamentul si starea de bine pe care acesta o ofera, vei realiza ca rasul este, cu adevarat, o sursa de sanatate.

 

Din pacate, un adult zambeste in medie de 10 ori pe zi, comparativ cu un copil care face acest lucru de cel putin 40 de ori. Coplesiti de grija zilei de maine si de toate problemele cotidiene, oamenii mari uita sa zambeasca, chiar si atunci cand aud o gluma buna ori cand se “lovesc” de ceva amuzant.

Ceea ce multe persoane nu stiu, este faptul ca rasul reduce in mod considerabil stresul, presiunea arteriala, mareste nivelul de endorfina (hormonul fericirii) si creste toleranta la durere.

Terapia prin ras

A aparut in 1964, cand Norman Cousin a tratat un pacient de o boala articulara, boala care la momentul respectiv nu avea leac. Pacientul a abandonat tratamentul medicamentos si terapia clasica si a trecut la terapia prin emotii si sugestie pozitiva. Astfel, Cousine i-a recomandat vizionarea zilnic, timp de 30 de minute, a filmelor de comedie. Terapeutul a observat ca dupa aceasta jumatate de ora de ras continuu, durerile pacientului dispareau cel putin pentru doua ore. Tratamentul a functionat, iar in timp sistemul sau imunitar s-a refacut in totalitate.

Ideea a fost adoptata si de catre medicul , la inceputul anilor ‘80, cand a inceput sa isi trateze pacientii, imbracat in haine de clovn.

Mai tarziu a aparut in India primul “Club de ras”, care, condus de doctorul Madan Kataria, a avut un succes extraordinar. Terapia s-a extins in intreaga lume, iar acum exista peste 1000 de asemenea cluburi.

Razi pentru inima ta

Specialistii in bolile de inima au demonstrat, in urma unui studiu realizat pe un esantion de 300 de persoane, faptul ca persoanele care sufera din cauza problemelor cu inima sunt foarte stresate si foarte serioase. Astfel, subiectii au declarat ca rad foarte putin si rar, in conditiile in care cei din jurul lor rad mult si cu pofta.

Concluzia la care au ajuns cardiologii este aceea ca rasul functioneaza ca o bariera impotriva afectiunilor cardiace, iar rasul cu hohote ar trebui sa faca parte din tratamentul bolilor de inima.

Alte beneficii ale rasului:

  • Stimuleaza memoria, destinde psihicul si dezvolta imaginatia si creativitatea
  • Diminueaza stresul si durerea
  • Rasul stimuleaza muschii abdomenului si ii mentine in forma
  • Mareste libidoul si stimuleaza sistemul imunitar
  • Mareste capacitatea respiratorie
  • Salveaza relatiile tensionate si asigura succesul relatiilor interumane.

Contraindicatii

Desi pare greu de crezut, exista contraindicatii pentru terapia prin ras (a nu se intelege ca rasul este interzis cu desavarsire), insa acest lucru il poti stabili numai impreuna cu medicul tau.

In mod sigur persoanele care sufera de glaucom (afectiune oculara), hernie abdominala, , femeile a caror sarcina prezinta un risc ori persoanele ce sufera de afectiuni cardiovasculare nu au voie sa faca . Nicio boala insa, ori afectiune, nu va poate impiedica sa zambiti de cate ori aveti ocazia.

de la Cluj

In Romania exista o singura institutie in care se face terapia prin ras. Aceasta este la Cluj si se numeste Rasoteca . Acolo, de doua ori pe saptamana, oameni de toate varstele se aduna si participa la tot felul de jocuri haioase care le starnesc hohote de ras.

Sedintele incep cu o mica incalzire in care spun „ho-ho-ho” si „ha-ha-ha”, iar liderul de grup, ing. Magdalena Oana, este persoana care ofera indicatiile.

Unul dintre jocuri se numeste “rasul biciclistului” - participantii la terapie isi imagineaza ca sunt pe bicicleta si ca ajung la linia de sosire inaintea celorlalti concurenti. Acest lucru este, pentru ei, un motiv de veselie, un motiv pentru a-si stimula sanatatea si starea de bine.

Inscrierile se fac la sediul Rasotecii din B-dul 21 Decembrie, apartament 5, in fiecare luni si miercuri de la ora 18. O astfel de sedinta costa in jur de 2 Ron.


Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din naturist

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Sfecla rosie, aliat de nadejde in curele de slabit

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului