Terapii alternative

#salina #sare #terapie cu sare #aerosoli salini #problere respiratorii #afectiuni #masaj csare #bai cu sare

Terapia cu sare, benefica in afectiunile respiratorii

In timpuri stravechi sarea era numita “aur alb” datorita proprietatilor sale curative si a beneficiilor pe care aceasta le are asupra sanatatii oamenilor. Salinoterapia are efecte curative si asupra afectiunilor ORL, ca de exemplu: rinita cronica si cea alergica, amigdalita, sinuzita maxilara, faringita, infectii de focar amigdaliene, polipoza, mucoviscidoza, pierderea simtului olfactiv, emfizemul pulmonar sau disfunctiile tiroidiene.

Literatura de specialitate mentioneaza ca ionul de sodiu este recunoscut ca important stabilizator al membranei celulare de la nivelul epiteliului de tip respirator. Acesta are rolul de a dezinfecta caile respiratorii, fluidiza mucoasele, elimina toxinele etc.

Insomnia, stresul, celulita si impotenta pot fi si ele tratate cu ajutorul salinoterapiei. Aceasta intareste sistemul imunitar si prevene diferite boli. Foarte important este faptul ca femeile gravide care nu au voie sa ia medicamente pot apela cu succes la aceasta terapie.

Proceduri terapeutice cu sare

Baie cu sare

Doua cani mari de sare in apa din cada iti poate imbunatati sanatatea. Atunci cand te simti obosit sau stresat, o mica sedinta de SPA cu sare, chiar la tine acasa, poate face minuni.

Sarea elibereaza o serie de reactii mecanice si dezlantuie in intregul corp procese biologice, biofizice si biochimice care iti rasfata simturile si duc la normalizarea functionarii organelor. De asemenea, o astfel de baie grabeste vindecarea unor boli cardiovasculare, ginecologice, abdominale, nevralgice, dermatologice, psihice etc.

Masajul cu sare

Masajul cu sare este foarte util mai ales in infrumusetare. Acesta indeparteaza celulele moarte de la suprafata pielii, accelereaza miscarea sangelui si indeparteaza celulita.

Dupa ce ai masat pielea cu cu sare (prin frecare temperatura ajunge la 36 – 39 de grade Celsius), este indicat sa faci un dus cu apa calda pentru a intensifica efectul.

Terapia cu aerosoli salini

Aerul din galeriile salinelor este purificat datorita umiditatii care provoaca lipirea de pereti a microbilor, a particulelor de praf, a ciupercilor si a polenului. Acest aer este mai tare si mai curat si scade riscul de infectie. Cantitatea mare de dioxid de carbon aflata in aerul din salina aeriseste plamanii si usureaza respiratia, iar continutul scazut de ozon indeparteaza crampele musculare.

Temperatura dintr-o salina este aceeasi pe tot parcursul anului, indiferent de anotimp, aproximativ 15 °C.

Saline din Romania

Bucuresti

Pe 30 octombrie 2008, in Bucuresti, a fost deschisa prima salina artificiala. Aceasta este de fapt o sala ai caror pereti sunt acoperiti cu 23 de tone de sare naturala de la Tg Ocna.

O ora in salina artificiala costa 28 de lei pentru copii si pensionari si 33 de lei pentru adulti. In principiu, o terapie completa dureaza in jur de 18 sedinte. Cei ce vor sa plateasca abonamentul integral, beneficiaza de o reducere de 5%.

Adresa salinei din Bucuresti: Smicho Center, Str. Sergent Nutu Ion 8-12 , sector 5, Bucuresti
Telefon: 0724.331.907, 021.319.25.65

Salina din Slanic Prahova

Cea mai cunoscuta salina din intreaga Europa este Slanic Prahova, una dintre cele mai importante statiuni balneoclimaterice din tara noastra. Aceasta se afla la cca. 44 de km de Ploiesti si se ajunge pe DN1.

Salina Cacica, Suceava

Aceasta se gaseste in nord-estul tarii, la 18 km de Gura Humorului si la 44 de km de orasul Suceava.

Cojocna, Cluj

Statiunea balneoclimaterica Cojocna se situeaza in estul comunei clujene cu acelasi nume. Aceasta este pozitionata langa Paraul Valea sarata si se gaseste la o altitudine de 340 m.

Ocna Sibiului

Ocna Sibiului este de fapt o statiune balneara, denumita si “litoralul Ardealului”. Este situata la 400 de metri fata de nivelul marii si se afla la 12 km de centrul orasului.

Praid, Harghita

Vestita pentru mina de sare comestibila, salina Praid din sud-vestul judetului Harghita este asezata pe valea Tarnavei Mici, la poalele muntilor Gurghiului.

Alte saline din Romania:

Costiui, Maramures,

Ocna Dejului, Cluj

Ocna Sugatag, Maramures

Ocnele Mari , Valcea

Salina Ocna Mures ,

Salina Turda

Salina Sic, Cluj

Rona de sus, Maramures

Targu Ocna .

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din naturist

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Sfecla rosie, aliat de nadejde in curele de slabit

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Sfecla rosie, aliat de nadejde in curele de slabit

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare