Terapii alternative

#tratament arsuri #insolatie #plaja #arsuri solare

Te-a ars soarele? Iata cum calmezi rapid usturimea

Erai convinsa ca tie nu ti se va intampla asta, dar totusi, dupa prima zi de plaja, te-ai ales cu pielea rosie si cu o usturime greu de suportat. Ce e de facut in acest moment? Probabil ca ai auzit despre tratamentele bunicii, cele cu miere sau cu iaurt. Ei bine, exista si altele si le ai la indemana.

Chiar daca aplici pe piele crema cu factor de protectie mare, asta nu inseamna ca poti sta toata ziua in bataia puternica a razelor soarelui. Expertii spun ca, in ciuda faptul ca folosesti o crema cu SPF50, efectul acesteia este mult prea redus.

Iar daca mergi la piscina sau la mare, de fiecare data dupa ce ai iesit din apa trebuie sa aplici un nou strat de crema. De preferat este sa stai cat mai putin la soare, mai ales daca ai pielea foarte alba. Orarul recomandat pentru plaja este intre 7.00 si 11.00 si intre 16.30 si 19.00. In afara acestor intervale risti sa te alegi cu arsuri zdravene la nivelul pielii.

Ce faci atunci cand ai patit-o? Apelezi la remedii, de preferat cele naturale:

1. Aplica crema dupa soare

E una dintre cele mai evidente solutii. Cremele special create pentru a fi aplicate dupa ce ai stat la soare contin antiinflamatoare si ingrediente calmante, ajuntand inclusiv la hidratarea pielii. Printre ingredientele pe care trebuie sa le urmaresti pe eticheta acestor produse sunt untul de shea, aloe vera, castravete, apa de trandafir, calamina si lanolina, cunoscute pentru proprietatile lor calmante.

2. Ia o pastila

Nu poti anula pe loc efectele produse de soare la nivelul pielii, dar poti sa iti usurezi disconfortul. Analgezicele, precum Ibuprofenul, sunt ideale, intrucat ajuta la reducerea inflamatiei. Ia-le timp de 48 de ore si vei trece mult mai usor peste dureri si usturimi.

3. Fa-ti un dus rece

Asa cum atunci cand te arzi la un deget, fie ca atingi o oala incinsa ori fierul de calcat, simti nevoi sa tii zona respectiva lipita de ceva rece pentru a-ti calma durerea, asa si atunci cand te arde soarele poti diminua senzatia neplacuta stand sub apa rece. In niciun caz nu iti freca pielea cu buretele de spalat.

4. Fereste-te de produsele naturale

Unele produse naturale si organice pot exacerba arsurile solare si pot provoca dureri si sensibilitati si mai mari la nivelul pielii. Cel mai indicat este sa folosesti emolienti blanzi, precum vitamina E, pentru a permite pielii sa se regenereze. Ai grija de cremele care contin petrol, benzocaina sau lidocaina. Acestea retin caldura in piele si pot provoca iritatii.

5. Acopera-te

Daca deja simtiti arsura, dar esti doar la jumatatea vacantei, cel mai bine este sa cauti o crema cu un factor si mai ridicat de protectie decat cea pe care o foloseai, sa o aplici o data la doua ore si sa iti acoperi zonele cele mai sensibile.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din naturist

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog: Cea de-a patra stare de agregare a materiei, in sprijinul esteticii

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog

Pune o intrebare