Terapii alternative

#remedii alergii sezoniere #alergia la ambrozie #alergii sezoniere #alergii mucegai #alergia la polen

Solutii naturale care vin de hac alergiilor de sezon

In aceasta perioada, polenul de ambrozie, polenul ruginei (sau pipirig), al gramineelor, mucegaiul (favorizat de umiditate si lipsa soarelui), acarienii din praful de acasa sau din scoli, praful de creta sunt un adevarat cosmar pentru persoanelor alergice. Din pacate, numarul alergiilor este in crestere!

Pentru a scapa de simptomele suparatoare, nas infundat sau nas care curge (rinoree apoasa), stranuturi repetate, mancarime la nivel ocular, nazal si faringian, lacrimarea ochilor, tuse uscata care pot fi insotite de starea de anxietate, nervozitate, insomnii, dureri cap, este indicat sa respectam anumite reguli.

“In primul rand alimentatia sa se bazeze pe legume si fructe proaspete, verdeturi; este indicat consumul de patrunjel, ce are proprietati diuretice, detoxifiante si antialergice, sub forma de salata sau suc de patrunjel (proaspat preparat),10-15 zile; utile sunt si sucul de telina, de spanac; la fel infuzia din frunze de urzica , 2-3 cani pe zi, timp de 20-30 de zile; sau tinctura, 1 lingurita de 3 ori/zi; sau infuzie din frunze de papadie, 2-3 cani/zi. Hidratarea este, de asemenea foarte importanta, cu apa, limonade, sucuri naturale”, explica expertul Acasa.ro, dr Ruxandra Constantina, medic specialist apifitoterapie si gemoterapie.

Rezultate deosebite, durabile in timp, fara nici un fel de reatii adverse, inclusiv in cazul copiilor, se obtin si prin utilizarea extractelor gemoterapice, deoarece favorizeaza desensibilizarea persoanei.

“Se pot folosi diferite asociatii de extract din muguri de coacăz negru, extract din muguri de mesteacan pufos, extract din mladite de maces, extract din muguri de fag; in general se fac cure periodice de 1-3 luni, numai la recomandarea unui medic apifitoterapeut; dupa o pauza de 15-30 zile, tratamentul se poate relua”, adauga dr Ruxandra Constantina.

Atentie! Netratate corect si la timp, alergiile respiratorii  pot sa aiba un impact negativ asupra vietii profesionale si sociale, de aceea prezenta la medicul alergolog pentru un diagnostic si tratament antihistaminic corect este extrem de importanta. 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din naturist

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog: Cea de-a patra stare de agregare a materiei, in sprijinul esteticii

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Sfecla rosie, aliat de nadejde in curele de slabit

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare