Terapii alternative

#scortisoara cancer #beneficii scortisoara #scortisoara

Scortisoara, proprietati miraculoase, dar ignorate! Ce nu stiai despre condimentul de sarbatoare

Scortisoara, condimentul-vedeta al iernii, folosita in bucataria occidentala mai ales pentru aromatizarea produselor de cofetarie, iar in tarile orientale si la condimentarea preparatelor culinare, nu doar ca ne invaluie cu mirosul sau puternic, dar are si o serie de proprietati deloc de neglijat!

Scortisoara se afla in topul condimentelor cu cel mai mare continut de antioxidanti, devansand chiar usturoiul.

Scortisoara protejeaza, de asemenea, impotriva cancerului. Studiile pe soareci au aratat ca scortisoara reduce riscul de limfom, melanom, cancer cervical si colorectal.

Numeroase studii au aratat, de-a lungul anilor, ca scortisoara poate lupta impotriva diabetului de tip 2: echilibreaza glicemia, stimuland insulina si joaca si are un rol important chiar in prevenirea diabetului. Testele au demonstrat o ameliorare a nivelului glicemiei dupa masa la pacientii care consumau un gram de scortisoara pudra pe zi timp de cel putin o luna.

In plus, conform unui studiu recent realizat de cercetatorii de la Universitatea Wheeling Jesuit din Statele Unite, scortisoara iumbunateste si memoria. In cadrul cercetarii, persoanele care au mestecat guma cu aroma de scortisoara au avut rezultate mai bune la testele de memorie.

Scortisoara este un aliat de nadejde si al persoanelor care vor sa slabeasca: ajuta la stimularea metabolismului si arderea grasimilor

In aceasta perioada, poti profita la maximum de proprietatile antibacteriene ale scortisoarei pentru tratarea durerilor in gat, virozelor si bronsitei. Dr. Ruxandra Constantina, medic de familie, cu competente in apifitoterapie, recomanda prepararea unei infuzii din 1-2 batoane de scortisoara intr-o cana cu apa fierbinte, pe care o lasi la infuzat cateva minute si pe care o consumi simpla, cu miere sau in combinatie cu ceaiul preferat.

Sursa foto: sheknows.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din naturist

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare