Terapii alternative

#studiu Claire Yang #studiu prietenii te fac mai sanatos #beneficiile prietenilor

S-a dovedit stiintific! Prietenii te ajuta sa fii mai sanatos!

Intr-un studiu realizat de catre Claire Yang, sociolog la Universitatea Carolina de Nord, din Chapel Hill, a fost descoperit faptul ca persoanele care au legaturi sociale apropiate au tensiunea arteriala, indicele masei corporale, circumferinta taliei si nivelurile proteinei C reactive mai scazute comparativ cu persoanele care traiesc izolate din punct de vedere social.

Iata asadar cum prietenii te pot ajuta sa fii mai sanatos!

Prietenii te ajuta sa faci fata respingerilor si traumelor

De fiecare data cand lucrurile din viata nu se intampla asa cum ai planificat, prietenii sunt acolo pentru a te ajuta sa te regrupezi. Exista anumite studii realizate in cadrul scolii si care au constatat faptul ca prezenta prietenilor ii poate ajuta pe copii sa faca fata respingerii celorlalti colegi.

Astfel, cu toate ca prietenii tai nu vor putea sa elimine definitiv stresul din viata ta, cu siguranta acestia iti vor fi de ajutor pentru a il reduce.

Singuratatea este daunatoare pentru sanatatea ta

Un studiu privind relatia dintre relatiile sociale si mortalitate, realizat de profesorul de psihologie Julianne Holt-Lunstad, asociat la Universitatea Brigham Young, a dezvaluit faptul ca un cerc social slab poate taxa longetivitatea in acelasi mod in care o face consumarea unui pachet de tigari pe zi.

Prietenii te ajuta sa lupti impotriva cancerului

Potrivit unui alt studiu realizat in anul 2005, prietenii te pot ajuta in lupta impotriva cancerului, una dintre cele mai inspaimantatoare afectiuni. In acele momente s-a constatat faptul ca femeile care sufereau de cancer ovarian si care se bucurau un sprijin social adecvat, mai exact multi prieteni alaturi, au avut mai putina interleukina 6 in medie cu 70%. Interleukina 6 este o proteina din sange care poate reduce eficacitatea chimioterapiei, aceasta fiind depistata in special in cazul pacientilor cu mai putini prieteni.

Prietenii apropiati impartasesc ADN-ul

Ti-ai fi dorit ca prietena ta cea mai buna sa iti fie sora? In acest caz, este bine sa afli faptul ca un studiu recent sugereaza faptul ca prietenii apropiati impartasesc aproximativ un procent din ADN-ul lor, acest lucru fiind asemanator cu gradul celui de-al patrulea verisor din punct de vedere genetic.

Aceasta afirmatie poate fi tradusa prin faptul ca, aparent, acea atragere a persoanelor care devin prieteni poate proveni din prezenta unui ADN in mare parte comun. Si astfel este usor de explicat si evolutia unei prietenii.

Prietenii te pot ajuta in scaderea tensiunii arteriale

In cazul in care esti o persoana extrem de stresata sau care sufera cu usurinta din punct de vedere cronic, sanatatea ta poate fi pusa in mare pericol. Insa, vestea buna este ca prietenii te pot ajuta cu acest aspect.

In urma unei cercetari realizate de oamenii de stiinta s-a constatat faptul ca exista o legatura directa intre sentimentul de singuratate si tensiunea arteriala ridicata. De aceea, daca te asiguri ca vei fi inconjurat de oameni care te iubesc si te sustin neconditionat, vei prezenta mai putine riscuri de a suferi de o tensiune arteriala prea mare, care iti poate afecta in mod grav sanatatea.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din naturist

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi: Fertilizare in vitro cu ovocite donate. Indicatii si sanse de reusita

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi, medic specialist obstetrica-ginecologie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului